Geweldige kwalificatie Coronel in WTCC

Tom Coronel heeft op de Hungaroring weer eens laten zien dat hij het nog lang niet verleerd is. De 44-jarige Nederlander zette zijn Chevrolet zaterdag tijdens de kwalificatie op een sensationele tweede plek neer.

Tijdens de trainingen zat Coronel er al redelijk bij, waarna hij in de eerste kwalificatiesessie de negende tijd neerzette. Q2 leverde vervolgens de vierde plek op en dat betekende dat de Nederlandse veteraan zich op mocht maken voor de laatste sessie, waarin de top-5 één snelle ronde neerzet. 

Dat ging fantastisch voor Coronel, want alleen regerend tweevoudig wereldkampioen José-María López uit Argentinië was - ruim - sneller. Achter de Citroën van López en de Chevrolet van Coronel staan de Honda's van Rob Huff en Tiago Monteiro en de Volvo van Ted Björk. Nicky Catsburg start de hoofdrace vanaf de zevende plek.

Zondag is het om 14.15 uur eerst tijd voor de openingsrace, waarin de top-10 van de kwalificatie in omgekeerde volgorde start. Om 17.15 uur gaat de hoofdrace van start, met Coronel vanaf plek twee. Beide races zullen zoals gebruikelijk live te zien zijn op Eurosport.