Microsoft test flexibel 'touchscreenhoesje'

Samen met Zwitserse onderzoekers werkt Microsoft aan een hoesje voor smartphones dat kan dienen als een soort touchscreen. In een demonstratievideo spreekt Microsoft zelf over een 'interactieve cover' of een 'FlexCase'.

Het dunne en buigzame hoesje doet nog het meest denken aan een buigzame e-reader. Dezelfde e-inktechniek wordt er dan ook in toegepast. Anders dan bij e-readers kan het hoesje reageren op aanrakingen. Daarnaast kan de gebruiker door een hoek van het scherm te buigen bepaalde commando's geven.

De onderzoekers hebben intussen al allerlei handige functies bedacht voor het touchscreenhoesje. Zo kan het dienen als extra toetsenbordje, bijvoorbeeld bij het intoetsen van pincodes bij online bestellingen, of als hulpje bij het kopiëren en plakken van tekst kan het hoesje dienen als kladblok.

Het is onduidelijk hoe ver de ontwikkelaars al zijn met het hoesje. Microsoft laat daar niets over los, dus is er nog weinig te zeggen over het tijdstip waarop de gadget in productie wordt genomen. Volgens Tweakers wil Microsoft het prototype volgende maand laten zien op de Computer-Human Interaction-conferentie. Misschien wordt dan meer duidelijk over het project.

Microsoft test flexibel 'touchscreenhoesje'
Microsoft test flexibel 'touchscreenhoesje' (Foto: BuzzT)