Microsoft komt met grote Windows 10-update

Microsoft komt in de zomer met een grote update voor Windows 10. Het bedrijf heeft dat bekendgemaakt tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build 2016. De zogeheten Anniversary Update, die eerder nog bekend stond als Redstone, wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle Windows-gebruikers. Een exacte datum heeft Microsoft nog niet gegeven.

Met Anniversary Update wil Microsoft het afgelopen jaar gelanceerde Windows 10 vooral verfijnen. De verbeteringen vinden dan ook vooral onder de motorkap plaats, al heeft Microsoft ook een paar nieuwe functies voor zijn gebruikers in petto. Zo gaat de Windows-maker de biometrische beveiliging Windows Hello ondersteunen in de webbrowser Edge. Op sites die Hello ondersteunen kan voortaan worden ingelogd via Hello.

Windows Ink wordt ook aangepakt. Zo komt er in de Windows Store een aparte categorie voor apps die een stylus ondersteunen. Cortana, de spraakassistent van Microsoft, wordt met de komst van Anniversary Update weer een beetje slimmer. Vooral het begrijpen van natuurlijke spraakpatronen zou beter moeten gaan.

Microsoft komt met grote Windows 10-update
Microsoft komt met grote Windows 10-update (Foto: BuzzT)