Waterpolosters treffen Spanje in belangrijke kwartfinale OKT

De Nederlandse waterpolosters zullen zaterdagavond tegen Spanje de allesbepalende kwartfinales van het OKT spelen. Na het gelijkspel tegen Italië leek dit al de meest waarschijnlijke optie, aangezien enkel een remise tussen Italië en Rusland nog hoop bood op een eerste plek. Dit was echter niet het geval; Italië won relatief makkelijk met 6-2.

Italië wist direct een marginale voorsprong van 2-1 op te bouwen in het eerste part en kon deze in de rest van de wedstrijd relatief gemakkelijk steeds verder uitbouwen. Veel aanvallen eindigden op de palen of in de handen van de Russiche keepster, maar desondanks kon Rusland hier niet van profiteren. Italië treft de nummer vier uit poule A, Canada, Rusland treft Griekenland.

Eerder vandaag trof Spanje nog Canada. De winnaar van die wedstrijd zou derde worden in poule A. Spanje had verrassend veel moeite met Canada, dat aan het begin van de wedstrijd zelfs op een 5-3 voorsprong wist te komen. Spanje kwam echter terug, en wist er alsnog een 9-6 overwinning uit te slepen.

Geheel vast staat het echter nog niet voor Nederland en Rusland, aangezien er een Nederlandse overwinning op Nieuw-Zeeland benodigd is vanavond. De tot nu toe nog puntenloze ploeg zal echter geen groot struikelblok vormen voor Oranje. De wedstrijd wordt om 18:30 gespeeld. Precies een dag later zal Nederland tegen Spanje om een Olympische ticket spelen.