[eSports] Uitslag The Curse Trials - Dag 1

Gisteren vond dag 1 van Team Archon's 'The Curse Trials' plaats. Vier van de acht spelers hebben een weg gevonden naar de kwartfinales die morgen plaatsvinden. Benieuwd naar de uitslagen? Lees dan snel verder.

Het wegvallen van sommige 'staple' kaarten (kaarten die standaard gekozen worden in sommige decks) heeft ons al een aantal verrassingen opgeleverd. Zo kwam Eloise in de eerste match meteen met Dragon Warrior aangezet. Ze trok haar draken echter te laat en Trump kon net op tijd winnen met zijn Aggro Shaman. Vervolgens bewees Trump dat Zoolock wel degelijk plaats heeft en dat Druid broodnodig toe is aan een nerf: 3-0.

Een ander interessant effect is het wegvallen van Dr. Boom en Piloted Shredder. Trump gebruikte Sen'jin Shieldmaster als 4-mana drop, terwijl Thijs met Violet Teacher kwam aanzetten en Amneisac met Savage Combatant. Ook hebben we amper Big Game Hunter voorbij zien komen, wat grote drops meer ruimte gaf. Zo kwamen Thijs en Amnesiac allebei aanzetten met Ragnaros en zagen we Varian Wrynn. Niet alles heeft gewerkt, maar het geeft wel aan wat we van Standard mogen verwachten: vernieuwing en geëxperimenteer. In een spannende serie bleek Harrison Jones van Thijs bepalend tegen Aggro Shaman: 3-2 voor Thijs.

Kibler tegen Forsen liet zien hoe lastig het is voor Warrior om 4-health minions op effectieve wijze aan te pakken zonder Death's Bite. Kibler bracht (waarschijnlijk per ongeluk) Crush mee in zijn Dragon Warrior, een kaart uit Goblins vs. Gnomes. Uiteindelijk maakte het echter weinig uit, aangezien hij de pot toch verloor. Hierna was het aan Forsen om te bepalen of hij de kaart mocht veranderen of niet. Hij liet Kibler de Crush houden. Een goede keuze: Forsen won weer en pakte de serie met 3-1.

De laatste match van de eerste vier ging tussen Strifecro en Orange. Beide brachten Druid, Rogue en Shaman. Ook hier maakte Strifecro een foutje, hij kwam aanzetten met Sludge Belcher, maar dit bleef ongestraft. De serie was een spannende en het kwam aan op de strijd tussen Rogues. Strifecro koos voor twee keer Sprint, terwijl Orange Miracle Rogue een kans gaf. Helaas voor hem trok hij pas erg laat zijn Gadgetzan Auctioneer, waardoor hij geen comeback meer in werking kon stellen: 3-2 voor Strifecro.

In de rondes hierna wist Trump van Thijs te winnen en Strifecro van Forsen, waardoor zij de eerste kwartfinalisten zijn. In de losersbracket wist Thijs gelukkig weer te winnen van Kibler en won Amnesiac overtuigend van Forsen. Uiteindelijk waren het dus Trump, Strifecro, Thijs en Amnesiac die zich hebben geplaatst voor de kwartfinales.

Vrijdag zien we deze spelers terug. Vanavond, wederom rond 20:00 uur Nederlandse tijd, gaat dag twee van start met daarin RDU, Firebat, Savjz, Kolento, Ostkaka, Lifecoach, SuperJJ en Zalae. De wedstrijden zijn weer live te kijken via het Twitch-kanaal van Amaz. De wedstrijden terugkijken? Dat kan via zijn Youtube-kanaal.