Aparjods rodelt met overmacht naar goud op Jeugdspelen

Kristers Aparjods heeft op de Jeugd Olympische Spelen in Lillehammer goud gewonnen bij het rodelen. De 17-jarige Let liet een verrassend grote dominantie zien en was in beide runs overtuigend de snelste. 

In de World Cup is hij bij de junioren lang niet zo dominant, maar hij staat er dit seizoen wel tweede. Veel van de deelnemers in Lillehammer doen in de World Cup mee bij de junioren of de jeugd, maar Aparjods legt ze er nooit zo op als hij zondag wel deed. "Dit is geweldig. De eerste run was goed, maar in de tweede run viel echt alles helemaal op zijn plek", aldus de Let, die ook in de trainingen al razendsnel was.

De Duitse hoop Paul-Lukas Heider pakte zilver op 0,646 seconden van Aparjods, een wereld van verschil in een sport waar het vaak om honderdsten of zelfs duizendsten gaat. Op 0,685 seconden pakte Reid Watts namens Canada het brons. Fabian Malleier uit Italië en Bastian Schulte uit Oostenrijk, de nummers één en twee in de World Cup bij de jeugd, werden respectievelijk vijfde en vierde in Lillehammer. 

Kristers Aparjods op weg naar jeugdolympisch goud in Lillehammer (Foto: YIS/Thomas Lovelock)
Kristers Aparjods op weg naar jeugdolympisch goud in Lillehammer (Foto: YIS/Thomas Lovelock)