Zeges voor Team Sky in AustraliŽ en Dubai

Het zijn goede dagen voor de wielerformatie van Team Sky. Nadat gisteren Wout Poels al de openingstijdrit won in de Ronde van Valencia, hebben ze vandaag al twee zeges weten te boeken. In de Ronde van Dubai was Elia Viviani de snelste in de sprint, terwijl Peter Kennaugh van zijn teamgenoot Chris Froome mocht winnen in de Herald Sun Tour.

Op een klimmetje in de slotfase van de tweede etappe in Australië sprongen de twee Sky renners weg en werden niet meer teruggehaald. Gesprint om de zege werd er niet; Froome gunde zijn ploeg- en landgenoot de zege en de leiderstrui, die hij overnam van proloogwinnaar William Clarke.

In Dubai werd er voor de tweede dag op rij gesprint om de zege. De sprint werd ontsiert door een valpartij op een kilometer voor de meet, waardoor klassementsleider Marcel Kittel zich niet kon meten in de strijd om de dagzege. De sprint werd gewonnen door Viviani, die zijn Italiaanse landgenoten Sasha Modolo en Giacomo Nizzolo voor wist te blijven. Met zijn zege pakte ook hij de leiderstrui, al staat hij in tijd gelijk met Kittel.