KNVB beker: Uitslag AZ - HHC Hardenberg

AZ heeft de halve finales van de KNVB beker bereikt ten koste van HHC uit Hardenberg. Het werd een minimale overwinning voor de Alkmaarders: 1-0. De ploeg bereikte zo voor de vierde keer in vijf jaar de halve finales van de KNVB beker.

De start van AZ was, tot groot genoegen van trainer John van den Brom, voortvarend tegen de tegenstander uit Hardenberg. Al na acht minuten spelen was het spits Vincent Janssen - wie anders - die het net wist te vinden. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh kopte Janssen erg fraai raak.

Via Jahanbakhsh en Ben Rienstra dachten de Alkmaarders vervolgens binnen een kort tijdsbestek verder uit te lopen, maar de twee kwamen niet tot scoren. Op slag van rust was Rienstra er wederom dicht bij, maar de middenvelder had het vizier net niet op scherp staan. HHC stelde er geen geweldig voetbal tegenover, maar bleef toch opvallend knap overeind tegen de Eredivisionist.

Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok dacht aanvaller Janssen dan eindelijk wél de 2-0 te maken. Eigenlijk deed hij alles goed; hij speelde een aantal HHC-verdedigers uit en probeerde het vervolgens fraai met een stift. De wind bleek echter spelbreker. De bal ging niet over de doellijn. Zes minuten later was ook Rienstra er (weer) dicht bij, maar hij kopte jammerlijk over.

De voorsprong van AZ kwam uiteindelijk niet meer in gevaar, hoewel Thomas Bakker er vlak voor tijd nog heel erg dicht bij was. Het HHC-publiek, dat in groten getale was meegereisd van Hardenberg naar Alkmaar, beleefde ondanks de nederlaag toch een feestelijke avond. Het gebeurt immers niet vaak dat een club met een dergelijke statuur zo ver reikt in het vaderlandse bekertoernooi.