Coach Ivanovic onwel tijdens derderondepartij Australian Open

Op de Australian Open is de derderondepartij tussen Ana Ivanovic en Madison Keys voorlopig stilgelegd. Nigel Sears, de coach van de Servische Ivanovic, is plotseling onwel geworden op de tribune. Nadat een huilende Ivanovic op een stoeltje had zitten wachten werd de speelsters verteld dat het verstandiger zou zijn om de baan af te gaan.

Volgens berichten zou Sears, tevens de schoonvader van Andy Murray, zich niet lekker gevoeld hebben. Hij zou het stadion willen hebben verlaten, waarna hij op een trap in elkaar stortte. De wedstrijd is inmiddels al bijna twintig minuten stilgelegd, terwijl Sears ergens behandeld wordt. Of dat nog altijd op de tribune gebeurt is niet duidelijk, evenmin is bekend wanneer de partij weer verder gaat.

Update 10.47 uur

Inmiddels staan de dames weer op de baan om verder te gaan aan de partij, nadat Ivanovic de eerste set voor de onderbreking al had gewonnen. Hoe het met Sears gaat is nog niet bekend. 

Update 11.05 uur

Volgens journalist Tom Allnutt heeft Jamie Murray, de broer van Andy, verteld dat Sears inmiddels in het ziekenhuis is. Hij zou bij bewustzijn zijn, rechtop zitten en gewoon praten en dus lijkt het naar omstandigheden redelijk te gaan.