Verstappen: "Heb mezelf op alle vlakken verbeterd"

Het eerste seizoen in de Formule 1 zit er bijna op voor Max Verstappen en de jonge Nederlander is vooral tevreden. Al bij zijn debuut in Australië bewees de toen nog 17-jarige Toro Rosso-coureur goed mee te kunnen in de race, hoewel de kwalificaties in het begin nog wat lastiger gingen. Ook daar ziet de Limburger echter verbetering in.

Zijn beste posities op de startgrid haalde Verstappen wel vroeg in het seizoen: bij de tweede race, in Maleisië, en de vijfde race, in Spanje, vertrok hij vanaf de zesde plek. De vorige drie races vertrok hij vanaf de negende en twee keer de achtste plek, waarmee hij voor het eerst drie keer op rij bij de beste tien stond. Bij de vorige race, in Mexico, reed Verstappen naar eigen zeggen een van zijn beste kwalificaties tot nu toe.

Het is volgens hemzelf geen toeval dat ook het kwalificeren steeds beter gaat. "Dit seizoen heb ik mij echt op elk vlak verbeterd", zo liet hij voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië weten. "Met de ruwe snelheid zat het al wel goed, maar vooral op alles daaromheen moest ik mezelf nog ontwikkelen, waaronder de kwalificatie. Ik denk dat het vooral ervaring is wat ervoor zorgt dat ook dat nu beter gaat." Ook de goede sfeer binnen het team is belangrijk en draagt bij aan het plezier dat Verstappen in zijn eerste seizoen beleeft. "Het is een gezellig team met jonge, ambitieuze mensen. Als je je goed voelt binnen zo'n team denk ik dat je vanzelf ook beter presteert. Daarnaast ben ik gewoon blij dat ik zo'n goede auto mag besturen."