Tom Coronel wil lang in het WTCC blijven

Tom Coronel is al bezig aan zijn veertiende seizoen in het FIA World Touring Car Championship - de eerste drie jaren daarvan heette het nog het European Touring Car Championship - maar als het aan de Nederlander ligt, blijft hij voorlopig nog een lange tijd in het kampioenschap actief. "Ik wil zo lang mogelijk blijven rijden in het WTCC dat naast de Formule 1 en het WK rallyrijden één van de drie meest belangrijke wereldkampioenschappen binnen de FIA is"

Coronel heeft er vertrouwen in dat hij volgend jaar opnieuw met de Chevrolet Cruze mag uitkomen voor ROAL Motorsport. Roberto Ravaglia, mede-eigenaar van het Italiaanse team, heeft aangegeven graag door te willen gaan met Coronel. De kans dat dit ook realiteit wordt is groot: huidig teamgenoot Tom Chilton zal waarschijnlijk komend seizoen voor Sébastien Loeb Racing uitkomen.

Ook de hoofdsponsor van Coronel, DHL, is tevreden met de Nederlander. Om de WTCC-promotor niet voor het hoofd te stoten, zag Coronel af om een week voor de laatste WTCC-race in Qatar in actie te komen op zijn geliefde stratencircuit van Macau. Coronel zei hierover: "Waarom flirten met iets anders als alles goed voelt voor het WTCC?"