[eSports] Finalisten WK League of Legends bekend

Na ruim drie weken spelen zijn afgelopen weekend de twee finalisten bekend geworden van Worlds, het WK voor League of Legends. Met een verwachte én een verrassende halve finale wordt het, voor het eerst in de geschiedenis van Worlds, een volledig Koreaanse finale tussen de grote favoriet SK Telecom T1 en Koo Tigers.

Op zaterdag maakte SKT haar favorietenstatus volledig waar. Met een reeks waarbij er nog geen enkele wedstrijd werd verloren, wisten zij ook nu het Europese Origen heen zonder verlies aan de kant te zetten. De grote man bij SKT was toplaner Marin. Ondanks dat wist Origen toch veel lof te oogsten. Zij waren aan het begin van het seizoen namelijk nog een challenger-team en hebben zich in de kortst mogelijke tijd opgewerkt naar een van de vier beste teams van de wereld.

Op zondag was het het Europese Fnatic tegen de toch wel verrassende halve finalist Koo Tigers uit Korea. Waar het overgrote deel van de fans en analisten Fnatic als winnaar zagen, was het na drie redelijke snelle wedstrijden Koo Tigers die als winnaar van het podium liep. De belangrijkste man was hierbij toplaner Smeb, die met name in wedstrijd twee en drie veel sterker was dan zijn directe tegenstander Huni.

De finale van Worlds wordt op zaterdag 31 oktober gespeeld in een best-of-5. Het grote verschil tussen winst en verlies lijkt hierbij met name te moeten worden gemaakt in de top lane tussen Marin en Smeb en in de mid lane tussen Kur0 en Faker.