[eSports] Middelvinger opsteken kost 500 euro

Cloud9-speler Hai zal voorlopig nadenken voor hij actie onderneemt, hij heeft namelijk een boete van 500 euro gekregen wegens het opsteken van zijn middelvinger. Hij stak zijn middelvinger op naar Febiven van Fnatic. Hai mag hiermee nog van geluk spreken. Gambit-speler Forg1ven werd onlangs voor 4 games geschorst wegens onsportief gedrag, iets wat hem omgerekend duurder uit zal vallen.

Tijdens de laatste pouleronde van de League of Legends-wereldkampioenschappen moesten Cloud9 en AHQ een beslissende wedstrijd spelen om te beslissen wie er door zou gaan naar de kwartfinales. Voor de wedstrijd werd aan Febiven, die al door was, gevraagd wie hij dacht dat zou winnen. "Ik denk dat AHQ gaat winnen, Cloud9 is te voorspelbaar. Ahq is het betere team." Hai kon dat antwoord niet waarderen en stak zijn middelvinger op naar de Nederlander.

Hai heeft zijn excuses al aangeboden en gezegd dat het meer als grap was bedoeld. Hij zal er overigens niet wakker van liggen. Door de derde plaats in de poule won Cloud9 45.000 dollar, Hai zal daar ook een deel van meekrijgen.