[eSports] Kwartfinalisten WK League of Legends bekend

Het WK League of Legends, of Worlds, is hard op weg. Na een groot aantal wedstrijden zijn we inmiddels door de groepsfase heen en zijn de acht kwartfinalisten bekend. Helaas betekent dit voor acht teams dat zij hun koffers kunnen gaan pakken en dat Worlds voor hen voorbij is.

In groep A zijn dit de verwachte teams Flash Wolves en Koo Tigers geworden. De grootste verrassing is misschien nog wel dat, door het onderlinge resultaat,  Flash Wolves eerste zijn geworden in de poule en Koo Tigers tweede. In groep B viel het Amerikaanse Cloud 9 redelijk hard door de mand. De ploeg die ruim bovenaan stond met drie uit drie gewonnen wedstrijden wist geen enkele wedstrijd te winnen en moest in de enige tie-breaker tijdens de groepsfase ahq e-Sports Club voorbij laten gaan. Hierdoor gaan Fnatic als eerste en ahq als tweede team door.

In groep C bleef alles, net als in de eerste week volgens verwachting draaien. SK Telecom T1 won al haar wedstrijden en kon in de laatste twee zelfs wonderkind Faker rust geven. Edward Gaming, volgens velen de grootste rivaal voor de eindoverwinning, wist de vier wedstrijden die zij niet tegen SKT moest spelen te winnen en pakte zo de tweede plek in de poule. Groep C zorgde misschien wel voor de grootste verrassing van de voorrondes. Het Europese Origen wist in de eerste week alle drie de wedstrijden te winnen en had nog maar één overwinning nodig om door te gaan. Dit deden zij direct in hun eerste partij tegen Team Solomid. Dat was maar goed ook, want de andere twee wedstrijden gingen verloren. Door een drietal prima wedstrijden schoot het Koreaanse KT Rolster Origen nog voorbij en pakte de eerste plek in de poule.

Na de laatste wedstrijd afgelopen zondag werd ook direct de loting verricht voor de kwartfinales. Hierbij treft Origen het Taiwanese Flash Wolves. De winnaar moet het vervolgens opnemen tegen de winnaar van ahq e-Sports Club tegen SK Telecom T1. In de onderste helft van het schema staat een heuse titanenstrijd op stapel. Fnatic moet het namelijk gaan opnemen tegen Edward Gaming. De laatste kwartfinale wordt een herhaling van de halve finale in de Koreaanse competitie LCK en gaat tussen KT Rolster en Koo Tigers.

De kwartfinales worden van donderdag tot en met zondag gespeeld in Londen. Naast de bekende wegen om ze via livestream te kijken zal BBC 3 dit keer de kwartfinales ook live gaan verslaan.