Massa kreeg excuses Hülkenberg per sms

Formule 1-coureur Nico Hülkenberg heeft per sms zijn excuses aangeboden aan collega Felipe Massa. Het duo kwam afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Singapore met elkaar in botsing, waarna Hülkenberg uitviel. Ook Massa zag uiteindelijk de finishvlag niet.

Massa kende op Marina Bay Circuit een langzame eerste stop, waarna hij na het verlaten van de pits in de derde bocht het pad van de eerder gestopte Hülkenberg kruiste. De Williams en de Force India raakten elkaar, waarna Hülkenberg crashte. Ook kreeg de Duitser de schuld van het incident en zal voor de race van komende zondag drie plaatsen gridstraf ontvangen.

Hülkenberg sprak op de persconferentie voorafgaand aan de race in Japan over het incident. "Ik heb de beelden teruggekeken en ben nu van mening dat ik Felipe waarschijnlijk iets meer ruimte had moeten geven omdat hij aan de binnenkant zat en ik aan de rechterkant nog wat ruimte had. Maar het zicht is ook een probleem als je naast elkaar rijdt. Ik dacht dat ik ver genoeg voor hem zat, maar dat was duidelijk niet het geval."

Massa haalde de botsing ook nog even aan. "Hij heeft me een sms gestuurd met zijn excuses. Ik vond dat wel een aardig gebaar. Ik heb verder geen problemen met hem. We waren aan het vechten en hij was misschien net iets te optimistisch door de deur zo dicht te gooien. Maar het was fijn om dat berichtje te ontvangen."