'Button gaat afscheid van F1 aankondigen'

Volgens diverse Britse media zou formule 1-coureur Jenson Button deze week zijn afscheid aankondigen van de koningsklasse in de autosport. Hij zou dat gaan doen in aanloop naar de Grand Prix van Japan, die komende zondag gereden wordt in het thuisland van zijn vrouw Jessica. 

Button zou zijn beslissing genomen hebben doordat hij nog altijd geen duidelijkheid heeft over een racezitje voor 2016 en vanwege de bijzonder matige prestaties van de McLaren-Honda dit jaar. De Brit moest de hele vorige winter al wachten om te horen of hij dit jaar weer mocht racen en het lijkt erop dat de wereldkampioen van 2009 een vergelijkbaar scenario dit keer liever voorkomt. 

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore afgelopen weekeinde was Button nog niet echt duidelijk over zijn toekomst. "Het is een lastige vraag..je wordt al emotioneel als de vraag over een afscheid gesteld wordt of als je erover denkt, want het is zo lang je volledige leven geweest", zei hij tegenover Sky Sports"Ik heb mijn loopbaan altijd met goede resultaten af willen sluiten, maar aan de andere kant wil ik ook dat het mijn eigen besluit is. Nu zet ik het even uit mijn hoofd, maar in de aanloop naar de race in Suzuka denk ik er zeker weer over na", aldus Button enkele dagen geleden.

De 35-jarige Button maakte al in 2000 zijn debuut in de Formule 1 bij Williams en reed verder bij Benetton, Renault, BAR, Honda en Brawn GP, voor hij bij McLaren terechtkwam. Met Brawn domineerde Button het eerste deel van 2009, het enige jaar van het team onder die naam, en hield hij genoeg over om de wereldtitel te pakken. Sinds zijn eerste podiumplek, in Maleisië 2004, en zijn eerste zege (Hongarije 2006) was Button vijftien keer de winnaar van een grand prix. De laatste zege dateert van 2012, toen hij in Brazilië zegevierde. Vorig jaar pakte hij met plek drie in de openingsrace in Australië zijn tot nu toe laatste podiumplek.

'Button kondigt afscheid van Formule 1 aan'
'Button kondigt afscheid van Formule 1 aan' (Foto: ANP)