Nieuwe sitcom over DC-superhelden

Vraag je je wel eens af hoe het leven eruit ziet in dat deel van een superheldenwereld waar de normale mens zijn leven leeft? Dankzij een nieuwe sitcom van NBC wordt die vraag nu beantwoord.

De comedy, Powerless geheten, vertelt over de werknemers van een van de meest incompetente verzekeringsbedrijven van Amerika, die toevallig gesitueerd is in het DC Universe. De show gaat over de realiteit van het normale leven in een wereld met superhelden en -schurken. Volgens Deadline doet de serie denken aan The Office.

Het is niet bekend welke bekende DC-personages zullen verschijnen in de serie, al lijkt het erop dat de grootste helden, die momenteel in series en films te zien (gaan) zijn, buiten beeld zullen blijven. De focus is sowieso niet op de bekende helden, maar op de normale, krachteloze en machteloze, mensen die bij het verzekeringsbedrijf werken en vaak jaloers zijn op wat er langs hun raam vliegt.

De serie is momenteel in de pilotfase, wat betekent dat de bedenker, Ben Queen, de show nog aan het opbouwen is om een eerste aflevering te maken. Pas daarna zal duidelijk worden of NBC er meer afleveringen van wil hebben en wanneer die worden uitgezonden.

Batman v Superman: Ben Affleck als Bruce Wayne
"Of ik schade heb? Ja, behoorlijk!"