GP Rusland wil kalenderslot mei behouden

De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Rusland is hoopvol gestemd dat het een kalenderslot in mei kan behouden. De eerste race werd vorig jaar in oktober gehouden, maar voor 2016 staat de wedstrijdweekend in Sochi voor 29 april tot en met 1 mei op de rol.

Racepromotor Sergey Vorobyev liet tegenover Autosport zijn blijdschap over het nieuwe kalenderslot weten. "De nieuwe datum is veel beter voor ons. Wij waren voor dit jaar ook al in gesprek voor een datum in mei. Dat lukte niet, maar in 2016 wel en ik hoop dat het in de komende jaren ook zo blijft. De belangrijkste reden voor 1 mei is de negen of tiendaagse vakantieseizoen die dan in Rusland gehouden wordt. Mensen hebben dan vaak vier tot vijf dagen of zelfs die hele periode vrij, waardoor ze geen vrije dagen op hoeven te nemen om naar Sochi te kunnen gaan. Ook is het dan nog skiseizoen, waardoor mensen het met de Formule 1 kunnen combineren."

Volgend jaar wordt eerst in Bahrein gereden, waarna de week erop het circus in Rusland neerstrijkt. Dit is volgens Vorobyev logistiek gezien geen enkel probleem, omdat vorig jaar de race in Rusland direct volgde op die van Japan. Deze logistieke operatie slaagde, ondanks dat een tyfoon in Japan nog voor de nodige vertraging zorgde.