FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 augustus 2015

Mourinho overweegt clubarts thuis te laten

Trainer José Mourinho overweegt clubarts Eva Carneiro thuis te laten voor de uitwedstrijd van Chelsea zondag tegen Manchester City. De Portugees snapt nog steeds niet waarom ze zaterdag tijdens het duel met Swansea City zonder zijn toestemming het speelveld betrad voor een blessurebehandeling van Eden Hazard.

Volgens Mourinho mankeerde de Belg weinig en was hij alleen maar een beetje moe. Na de verzorging moest Hazard even naar de kant waardoor Chelsea met negen spelers op het veld stond. Doelman Thibaut Courtois was namelijk al met een rode kaart van het veld gestuurd.

Mourinho trakteerde Carneiro zaterdag al op een flinke uitbrander. De arts kreeg veel steun op sociale media. Ze heeft haar volgers bedankt voor de support.

Mourinho overweegt clubarts thuis te laten
Mourinho overweegt clubarts thuis te laten (Foto: ANP)

Barcelona verslaat Sevilla en wint Europese Super Cup

FC Barcelona heeft ten koste van Sevilla een nieuwe prijs aan de lijst toegevoegd. De winnaar van de Champions League liet dinsdagavond in Tbilisi bijna de Europese Super Cup uit handen vallen door een voorsprong van 4-1 te verspelen. In de verlenging besliste Pedro het duel alsnog in het voordeel van de favoriet: 5-4.

Het Spaanse onderonsje met Sevilla, de nummer één van de Europa League, bood afwisselend gezapig en verhit zomeravondvoetbal met na 90 minuten 4-4 op het scorebord. Lionel Messi had tweemaal succes. De teller in alle Europese competities staat voor hem nu op tachtig doelpunten, evenveel als zijn eeuwige Portugese rivaal Cristiano Ronaldo.

Barcelona staat in 2015 een 'sixpack' voor ogen: Champions League, Spaanse titel, nationale beker, Europese supercup, Spaanse supercup en wereldbeker. De eerste vier zijn binnen. Met Messi in vorm en genoeg sterren om zich heen, zijn de resterende trofeeën een kwestie van tijd en zin.

Vrije trappen

De Argentijn wees het elftal van Luis Enrique ook in Georgië de weg. Met twee perfecte vrije trappen. Zijn landgenoot Éver Banega had het voorbeeld gegeven. Hij stuurde al na drie minuten de bal van een meter of twintig in de hoek, onbereikbaar voor doelman Marc-André ter Stegen: 0-1.

Je zag Messi denken 'dat kan ik ook maar beter'. Hij liet dat binnen een kwartier tweemaal zien. Beto, de keeper van Sevilla, keek verbijsterd toe. Voor rust werd het nog 3-1. Suárez was de derde treffer niet gegund, eerst door buitenspel vervolgens door Beto. In de herkansing gunde de Uruguayaan de eer aan Rafinha.

Strafschop

Na de hervatting kreeg Suárez zelf zo'n kans. De oud-Ajacied faalde niet. Omdat Reyes snel niet iets terug deed, bleef ook het laatste half uur amusant voor de toeschouwers. Toen ook Kevin Gameiro nog een strafschop benutte voor de 4-3 werd het spannend, na de gelijkmaker van Jevgen Konoplianka sensationeel.

Invaller Pedro zorgde er, na een vrije trap van Messi, toch voor dat Dani Alves kon de bokaal triomfantelijk omhoog houden, voor de vierde keer in zijn loopbaan. Dat lukte tot dusver alleen Arie Haan (Ajax/Anderlecht) en Paolo Maldini (AC Milan).

Barcelona verslaat Sevilla en wint supercup
Barcelona verslaat Sevilla en wint supercup (Foto: ANP)

Brentford van trainer Dijkhuizen blundert tegen Oxford United in League Cup

De 55e editie van de League Cup is van start gegaan. In de eerste ronde namen clubs uit de Championship, League I en League II tegen het elkaar op. Championship-club Brentford van trainer Marinus Dijkhuizen faalde behoorlijk door thuis met 0-4 te verliezen van Oxford United uit League II, een club twee divisies lager. 

Na twaalf minuten stond Brentford al met 0-3 achter door Liam Sercombe, Danny Hylton, Kemar Roofe. Tien minuten na rust werd het zelfs 0-4 door Johnny Mullins. Afgelopen weekend was Brentford op miraculeuze wijze ontsnapt aan een thuisnederlaag in de competitie. Tegen Ipswich Town stond het na negentig minuten 0-2, maar scoorde het twee keer in blessuretijd.

Brentford is niet de enige club uit de Championship die verloor van een ploeg uit League II. Huddersfield Town werd met 1-2 uitgeschakeld door Notts County en Luton Town won met 3-2 van Bristol City. Hieronder alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden. 

Uitslagen eerste ronde League Cup 

Thuis Uit Uitslag
Accrington Stanley (4) Hull City (2) 2-2 (p.4-5)
Blackburn Rovers (2) Shrewsbury Town (3) 1-2
Bolton Wanderers (2) Burton Albion (3) 0-1
Brentford (2) Oxford United (4) 0-4
Bristol Rovers (4) Birmingham City (2) 1-2
Cardiff City (2) AFC Wimbledon (4) 1-0
Carlisle United (4) Chesterfield (3) 3-1 (nv)
Charlton Athletic (2) Dagenham & Redbridge (4) 4-1
Colchester United (3) Reading (2) 0-1 (nv)
Fleetwood Town (3) Hartlepool United (4) 0-1
Huddersfield Town (2) Notts County (4) 1-2
Ipswich Town (2) Stevenage (4) 2-1
Luton Town (4) Bristol City (2) 3-2
Millwall (3) Barnet (4) 1-2 (aet)
Milton Keynes Dons (2) Leyton Orient (4) 2-1
Morecambe (4) Sheffield United (3) 0-1
Northampton Town (4) Blackpool (3) 3-0
Nottingham Forest (2) Walsall (3) 3-4
Peterborough United (3) Crawley Town (4) 2-0
Plymouth Argyle (4) Gillingham (3) 1-2
Port Vale (3) Burnley (2) 1-0
Rochdale (3) Coventry City (3) 1-1 (p. 5-3)
Rotherham United (2) Cambridge United (4) 1-0
Scunthorpe United (3) Barnsley (3) 1-1 (p.6-7)
Sheffield Wednesday (2) Mansfield Town (4) 4-1
Southend United (3) Brighton & Hove Albion (2) 0-1
Swindon Town (3) Exeter City (4) 1-2
Wigan Athletic (3) Bury (3) 1-2
Wolverhampton Wanderers (2) Newport County (4) 2-1
Wycombe Wanderers (4) Fulham (2) 0-1
Yeovil Town (4) Queens Park Rangers (2) 0-3
York City (4) Bradford City (3) 2-2 (p. 4-2)

ADO-held Hansen: "Puur instinct"

Doelman Martin Hansen redde dinsdag een punt voor ADO Den Haag tegen PSV. Niet met een belangrijke redding, maar met een sensationeel doelpunt.

De beelden van zijn treffer gaan ongetwijfeld de hele wereld over. Uit een vrije trap, in de laatste minuut van de blessuretijd, wist Hansen al vallend de bal met de hak in het PSV-doel te krijgen. "Het was gewoon instinct, denk ik. Het kon niet op een andere manier", reageerde de sluitpost tegen FOX Sports.

"Het is nu te laat om van positie te veranderen", grapte de Deen toen hem werd verteld dat hij misschien beter aanvaller kon worden. "Ik heb het net teruggezien op het scherm. Ik raakte de bal wel goed. Als dat lukt, heb je altijd een kans om te scoren."

"Ik hoop dat ik eerder beroemd ben om mijn keeperskwaliteiten, al is het altijd leuk om belangrijk te zijn. We zijn wel een team. Het maakt niet uit wie er scoort, als we maar iets uit de wedstrijd halen."

"Nee, zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Het was echt een wereldgoal", erkende PSV-trainer Phillip Cocu na afloop voor de camera van FOX Sports. "Het gaat mij vooral om wat eraan vooraf ging. Zoiets gebeurde ook in de eerste helft, waarin we trouwens heel goed speelden. We kregen vier of vijf 100 procent kansen. Uiteindelijk maakten we toch die goal, maar dan mag het natuurlijk niet gebeuren dat je een minuut later een penalty tegenkrijgt omdat je niet staat op te letten."

Cocu denkt wel te weten waardoor ADO zo snel langszij kwam. "Dat heeft te maken met scherpte en concentratie. Nog even nagenieten van de 0-1. Daardoor kwam ADO weer een beetje terug in de wedstrijd. Het begin van de tweede helft vond ik ook niet goed. ADO was duidelijk wat scherper."

Door een goal van Luuk de Jong kwam PSV toch weer op voorsprong. "Een fase daarna pakten we het initiatief weer op en maakten we een prima goal. In de laatste vijf of tien minuten vergaten we één ding, en dat is om gewoon te blijven voetballen. Om in balbezit simpele keuzes te maken en het uit te spelen."

"Ik moet wel zeggen dat ik ook genoeg positieve punten heb gezien, maar dit mag ons niet vaker gebeuren."


Uitslag sc Heerenveen - De Graafschap

Sc heerenveen is het nieuwe Eredivisieseizoen uitstekend begonnen. De Friezen wonnen in eigen huis met 3-1 van promovendus De Graafschap dat een grootdeel van de wedstrijd niets in te brengen had. Thern en Te Vrede tekenden voor de goals van de thuisclub, terwijl Vermeij in de slotfase nog tegen kon scoren.

sc Heerenveen

3 - 1

De Graafschap

23' Thern
36' Te Vrede
54' Thern
  82' Vermeij
 
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: -
Arbiter: Van der Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Van Anholt
St.Juste (Otigba/89)
Bijker
Cavlan
Van der Boomen
Van den Berg
Thern
Slagveer (Namli/63)
Te Vrede
Larsson (Thorsby/81)
  Jurjus
Bouma
Pröpper
Linthorst
Will
Vida
Kaak (Bannink/57)
Koolhof
Smeets
Kabasele (El Jebli/70)
Quekel (Vermeij/70)

'Dit bankje is slegs vir blankes'

Een hysterisch stom wijf heeft afgelopen week een park in Sydney (een best wel grote stad in Australië) op stelten gezet. Al haar negatieve energie richtte zich op een Australisch-Chinees stelletje dat rustig op een bankje een broodje naar binnen zat te werken.

Het Oost-Aziatisch ogend stelletje werd eerst twintig minuten aangestaard, waarna een gillend varken vrouw op hoge poten erop stond dat zij het bankje zouden verlaten, ten faveure van een vrouw van Angelsaksische afkomst.

Volgens het mannelijke slachtoffer waren zij het doelwit dankzij hun Chinese afkomst en uiterlijk. Zij hoorden niet op het bankje te zitten, dat recht was voorbehouden aan een blanke, in de ogen van het racistische gedrocht. Hij ervoer de verbale aanval als 'zeer bedreigend'. Zijn vriendin/vrouw kreeg ook nog te horen dat ze deed alsof ze uit Londen kwam. De reden van deze vreemde insinuatie was vermoedelijk omdat de dame in kwestie heur haar blond geverfd had.

Toen omstanders zich ermee gingen bemoeien, kregen zij ineens de volle laag. 'Zij pikken al banen in', sprak de vrouw met een duidelijk buitenlands accent. Hier gebruikte zij -naar goed tokkiegebruik- een krachtterm bij.

Een goede samaritaan greep in en liet in onvervalst Australisch accent weten dat het wijf moest oprotten, maar dan natuurlijk in het Engelse equivalent daarvan.

Een gedeelte van het voorval is keurig opgenomen met een mobiele telefoon en het kan geen kwaad om deze racist wereldberoemd te maken.


Een filmpje met veel 'piepjes'

Ontwikkelaar Woolfe is failliet

Het is ongelofelijk, maar waar: de Belgische Studio GRIN is failliet. Eerder toonden wij een review van hun actie-platformsprookje Woolfe – The Red Hood Diaries, een leuke goeie game met veel inhoud. Helaas vielen de verkoopcijfers dermate hard tegen dat de hele studio, die al 13 jaar bestond, nu bankroet is.

Oprichter Wim Wouters steekt ook de hand in eigen boezem en geeft toe dat het team de overgang van 2D naar 3D heeft onderschat. Een 3D-platformer bracht veel meer uitdagingen en kosten met zich mee, meer dan gebudgetteerd. Ook de kunstmatige intelligentie goed laten werken bleek lastiger dan gedacht.

GRIN was een voorbeeld van hoe tof je een indiegame kunt maken, hoe bereikbaar kwaliteit is met een klein sterk team. Helaas is de droom voorbij. Je kunt Woolfe nog steeds kopen via Steam, maar het beloofde vervolg blijft dus uit. Jammer.

Het Bos

Rellen in Salou na dood immigrant

In de Spaanse badplaats Salou zijn dinsdag rellen uitgebroken na de dood van een immigrant uit Senegal. Het kwam tot botsingen tussen migranten en de politie. Meer dan een tiental mensen is opgepakt en zestien mensen zijn gewond geraakt, schrijven Spaanse media.

De 50-jarige Senegalees kwam dinsdagochtend om tijdens een inval in een appartement. Daar zouden illegaal dvd's en andere nepspullen worden verkocht. De man sprong vanaf de derde verdieping van het balkon toen de politie binnenkwam.

Meer dan honderd migranten in Salou gingen daarna naar het huis van de Senegalees. Ze gooiden stenen naar de politie en blokkeerden het treinspoor tussen Barcelona en Valencia met vuilnisbakken. Agenten schoten daarna met losse flodders om de menigte uiteen te drijven.

Rellen in Salou na dood immigrant
Rellen in Salou na dood immigrant (Foto: ANP)

Bekijk Fallout 4 op Pornhub

Fallout 4 is hot. De game is zelfs zo heet, dat Bethesda liever niet heeft dat iedereen het ziet. Er werd namelijk extra streng gecontroleerd in de Fallout 4 booth van Bethesda op Gamescom op camera’s en andere videoapparatuur.

Kennelijk is dit niet helemaal gelukt. Bethesda is daarom ook hard bezig om alle beelden van het internet af te krijgen. Sites zoals YouTube en Twitch geven hier snel gehoor aan, omdat zij hier speciale afspraken over hebben gemaakt met grote contentleveranciers. Helaas voor Beffesda hebben zij geen afspraken met de grootste pornosite Pornhub. Dus wat doe je dan als je toch aan iedereen je filmpje wilt laten zien? Dan zet je hem daarop en upload je hem met de titel: ‘HIDDEN CAMERA SHOWS AUDIENCE TEASED BY BIG BUTT MAN IN TIGHTS LIVE,’. Ganz geil…

Al meer dan 15.000 mensen hebben hem gekeken. Of deze allemaal aan hun behoefte zijn gekomen, is niet onderzocht. Mocht je toch op zoek zijn naar het betere trekwerk, bekijk dan ook Left 4 Head. Bekijk hier de beelden, uiteraard NFSW.

Jan Roos belaagd door 12 Marokkanen

Jan Roos is vanavond naar eigen zeggen aangevallen door maar liefst twaalf kansenparels. De Marokkanen vielen hem aan omdat hij bij PowNed heeft gewerkt.

Dit heeft hij zojuist bekendgemaakt via twitter. Verdere informatie ontbreekt vooralsnog.

Vierde seizoen voor Ray Donovan en Masters of Sex

Abonneezender Showtime heeft twee van zijn series verlengd met een vierde seizoen. Zowel Ray Donovan als Masters of Sex zullen volgende zomer terugkeren met een seizoen van twaalf afleveringen. Dat werd vandaag bekend tijdens de Television Critics Association presentation.

Ray Donovan vertelt over de titelfiguur, gespeeld door Liev Schreiber, die in dienst is als 'fixer' voor de rijken in en om Hollywood. Hij lost problemen op, maar in zijn eigen familie is ook niet alles op orde. De serie kent ook rollen voor onder andere Eddie Marsan en Jon Voight.

Masters of Sex is een verfictionalisering van het boek Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, The Couple Who Taught America How To Love, geschreven door Thomas Maier. De serie, die zich afspeelt in de jaren 60, vertelt over Masters en Johnson, gespeeld door Michael Sheen en Lizzy Caplan, die onderzoek doen naar de beleving van seks en zelf ook het één en ander in hun liefdesleven meemaken. Andere rollen in de serie zijn voor Allison Janney, Beau Bridges en Sarah Silverman.

Hoewel Showtime in Nederland geen kanaal heeft, zijn beide series wel in ons land te zien: HBO heeft de rechten voor ons land en brengt elke aflevering direct na uitzending op Showtime op de streamingdienst HBO Go en later in de week ook op de lineraire kanalen.

Masters of Sex: Lizzy Caplan en Michael Sheen
Masters of Sex: Lizzy Caplan en Michael Sheen

Twin Peaks opnamen beginnen in september

De terugkeer van de cultserie Twin Peaks krijgt vorm. Volgens The Hollywood Reporter beginnen de opnamen van de nieuwe reeks afleveringen al in september. David Lynch zal wederom de regie op zich nemen.

De serie zal als één lange speelfilm worden opgenomen. Na de opnamen wordt vervolgens bekeken hoe de serie op tv zal verschijnen en in hoeveel delen. The Hollywood Reporter denkt dat uiteindelijk meer dan de aangekondigde negen afleveringen zullen worden uitgezonden.

De serie komt mogelijk in 2016 al op televisie, maar het kan ook 2017 worden. De baas van Showtime, David Nevins, laat weten dat Lynch volledige zeggenschap heeft over de serie.

Uitslag ADO Den Haag - PSV

PSV is in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen het eerste puntverlies aangelopen. Uit op bezoek in Den Haag bij ADO werd het 2-2. ADO-doelman Marin Hansen scoorde op briljante wijze in de 90+5e minuut de gelijkmaker. Hieronder vind je van dit duel de karakteristieken.

 

95e minuut. 2-1 achter. Keeper mee naar voren. En dan dit. Le-gen-darisch. Martin Hansen is de naam.

Posted by FOX Sports NL on dinsdag 11 augustus 2015

ADO Den Haag

2 - 2

PSV

 25' Alberg(pen)
 90+5' Hansen
   23' Maher
 62' L.de Jong
 
 Gele kaart: Meijers, Wormgoor, (ADO Den Haag), Arias, Lestienne, (PSV)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 13125
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Malone
Wormgoor
Zuiverloon
Meijers
Kristensen
Alberg (Marengo/85)
Bakker
Schaken
Korte (Kastaneer/61)
Duplan (Gorré/76)
  Zoet
Arias
Bruma
Isimat-Mirin
Brenet
Pröpper
Guardado
Maher (Hendrix/ 79)
Narsingh
L.de Jong
Lestienne (Pereiro/80)

Toespraak van Tarik Z. geopenbaard

De advocaat van Tarik Z., de man die eerder dit jaar het NOS journaal gijzelde, heeft op verzoek van zijn cliënt de geplande toespraak openbaar gemaakt. Hierin staan de beweegredenen waarom Tarik de live-uitzending wilde gijzelen.

Hij is van mening dat de NOS zo'n dusdanige controle heeft over het Hilversumse Mediapark dat ze bewust de informatievoorziening beïnvloeden. Zo spreekt hij over het glasvezelnetwerk dat bij alle in- en uitgaande verbindingen onder beheer is van de NOS.

Verder spreekt hij over het doelbewust manipuleren van informatie en het uitzenden van propaganda. Zo worden de beelden op zo'n manier geknipt en bewerkt dat de boodschap een andere lading meekrijgt. Ook zou de ondertiteling bij niet-Westerse talen vaak onjuist zijn.

Tot slot heeft hij het over afluisterpraktijken waardoor de NOS als een inlichtingendienst zou fungeren. Wie het hele, zij het enigszins onsamenhangende, verhaal wil lezen kan dat hier doen.

Sylvie Meis vindt zichzelf geen diva

Sylvie Meis vindt zichzelf geen diva. Dat zegt de presentatrice in een interview met Elle.

"In Nederland noemt men me vaak de kleine diva", zegt Sylvie. "Dat vind ik zo'n zwaktebod. Goed, ik ben klein. Maar ik ben geen diva. Ik zit niet de hele dag in roze pompons mijn haar te föhnen. Ik werk keihard."

Het interview vond plaats in haar huis in Hamburg. Sylvie kreeg ook de vraag hoe zij zichzelf ziet als ze in de spiegel kijkt. "Als een hele pure vrouw", luidt haar antwoord. "Dat zal de gemiddelde Nederlander misschien niet vinden, maar de mensen die me goed kennen, zullen het ermee eens zijn."

Sylvie Meis: ik ben geen diva
Sylvie Meis: ik ben geen diva (Foto: BuzzE)

UMCG zoekt vrijwilligers voor wespensteken

Weten dat je allergisch bent voor wespensteken en je toch vrijwillig laten steken? Mensen die daartoe bereid zijn mogen zich melden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dat ziekenhuis zoekt mensen voor een onderzoek, dat ertoe moet leiden dat kan worden voorspeld of iemand allergisch is voor het gif van het insect, zei allergoloog Hanneke Oude Elberink van het Groningse ziekenhuis dinsdag.

Door het onderzoek kunnen mogelijk ook andere allergische reacties worden voorspeld, zoals hooikoorts en andere insectenbeten.

Bijna een kwart van de mensen reageert allergisch op een wespensteek, al hoeft dat niet altijd ernstig te zijn. "Dan is de zwelling alleen wat groter." Maar drie op de honderd mensen reageren zo heftig dat ze in coma kunnen raken of zelfs komen te overlijden. Jaarlijks sterven in Nederland minstens vijf tot tien mensen als gevolg van een wespensteek.

Er hebben zich al vrijwilligers bij Oude Elberink gemeld. "Dat vind ik heel dapper." Vaak gaat het om mensen die ooit een keer zijn gestoken en allergisch reageerden, en nu willen weten of dat nog steeds zo is. "Ze zijn bang, lopen altijd met antigif rond. Maar misschien is die angst helemaal niet nodig. Want niet iedereen reageert bij een volgende wespensteek weer allergisch."

Gevaarlijk is het onderzoek niet, zegt ze. "Het ziekenhuis is de meest veilige plek om gestoken te worden. Als er sprake is van een heftige reactie, hebben we alles bij de hand." Niettemin mogen mensen die ooit in shock zijn geraakt door een steek niet meedoen. "Voor hen zijn de risico's te groot."

Allergisch? Laat je steken door een wesp
Allergisch? Laat je steken door een wesp (Foto: ANP)

Bèta Call of Duty multiplayer volgende week van start

De start van de multiplayerbèta van Call of Duty: Black Ops III is over een week. Treyarch en Activision hebben nieuwe informatie vrijgegeven over de content die beschikbaar zal zijn in de bèta. Toegang tot de test kun je alleen krijgen als je het spel pre-ordert.

De bèta heeft drie mappen waarin we in zeven modi los kunnen op de tegenstanders. Je kunt uit acht specialist-klassen kiezen. De weapon customization met de Weapon Paint Shop zal ook beschikbaar zijn in deze test.

De bèta gaat 19 augustus van start voor PlayStation 4-bezitters en op 26 augustus voor Xbox One- en pc-bezitters. Call of Duty: Black Ops III zelf komt uit op 6 november voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Beetlejuice 2 gaat nog dit jaar in productie

Winona Ryder houdt er al jaren netjes haar mond over, maar wist deze week toch de stilte te breken: het vervolg op Beetlejuice komt eraan. Ze meldde dit na erover bevraagd te zijn door talkshowhost Seth Meyers.

Volgens Ryder was de ontwikkeling van een tweede film over Michael Keatons spook een geheim project, totdat regisseur Tim Burton er onlangs in een tv-interview over sprak. "Hij zei 'Oh, ja, we gaan het doen, en Winona zit er ook in,' maar ik weer niet echt meer dan dat."

Dat er al gewerkt werd aan een vervolg op Beetlejuice was al min of meer bekend toen scenarioschrijver Seth Grahame-Smith in januari aangaf samen met Burton "de juiste benadering" voor het vervolg te hebben gevonden, eentje waar ster Michael Keaton enthousiast van werd. Het is echter niet bekend of Keaton ook betrokken is bij het vervolg.

Het plan is voor Tim Burton om na de productie van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, later dit jaar, te beginnen aan de opnames voor de tweede Beetlejuice.

Michael Keaton als BeetlejuiceWe hebben z'n naam drie keer genoemd, dus hier een foto.

Nieuwe castleden voor Arrow

Over twee maanden begint seizoen 4 van Arrow met een aflevering getiteld Green Arrow. Dat geeft een interessante nieuwe richting aan voor de serie, die met de naamgeving en de nieuwe outfit wat dichter bij de comics begint te komen. Maar er komt ook weer een aantal nieuwe castleden langs, zoals bleek uit enkele bekendmakingen in de afgelopen dagen.

Parker Young, die ooit begon in Days of Our Lives maar ook rollen had in de sitcoms Suburgatory en Enlisted, zal dit seizoen te zien zijn als Alex Davis, die wordt omschreven als een slimme jongeman, die initieel werkt voor Oliver Queen maar uiteindelijk een romantische interesse wekt in Thea. Deze omschrijving geeft ook weg dat Queen blijkbaar weer in de positie van werkgever komt; mogelijk neemt hij Queen Consolidated weer terug, nadat dit werd overgenomen door Ray Palmer, die in seizoen 4 mogelijk geheel of gedeeltelijk buiten beeld is totdat spinoff Legends of Tomorrow aan de beurt is.

Thea is echter niet de enige die een 'love interest' toegewezen krijgt in het nieuwe seizoen: ook voor Oliver komt er een nieuw persoon langs in de vorm van actrice Elysia Rotaru. 'Olicity'-fans hoeven echter niet direct te vrezen: Rotaru's personage zal voorkomen in de flashbacks, die in elke aflevering van de serie een achtergrond bieden aan Olivers acties of het ontstaan van een situatie in het heden. Veel over haar personage wordt niet verteld, maar volgens producer Marc Guggenheim zal zij een rol spelen die "parallel of mogelijk een contrast is met de relatie met Felicity in het heden."

Een derde cast-bekendmaking weet weinig meer te vertellen dan de naam van de actrice die deze rol zal spelen. Rutina Wesley, momenteel te zien in Hannibal maar voornamelijk bekend als Tara in True Blood, zal zich bij de cast voegen in een nader bekend te maken rol.

Young, Rotary en Wesley voegen zich bij een cast waar eerder al Jimmy Akingbola (Baron Reiter), Neal McDonough (Damien Darhk), Alexander Calvert (Lonnie Machin/Anarky) en Echo Kellum (Mister Terrific) aan werden toegevoegd. Daarnaast zal de crossover met The Flash nieuwe personages voor Legends of Tomorrow introduceren, zoals Falk Hentschel als Hawkman en Casper Crump als Vandal Savage.

Arrow start op 7 oktober met seizoen 4 in de VS. Een startdatum voor de Nederlandse uitzendingen is nog niet bekend.

Arrow: nieuwe 'Green Arrow'-outfit voor Oliver Queen

'Poels en Honig bewust van de weg gereden'

Wielrenners Wout Poels en Reinier Honig zijn dinsdag naar eigen zeggen "bewust van de weg af gereden" door een vrachtwagenchauffeur. De Nederlanders klaagden op Twitter over de onbesuisde actie van de chauffeur.

"Vanmorgen met trainen (Ysselsteyn) bewust van de weg gereden", aldus Poels. "Honderd procent zeker bewust, het is dat we de berm inreden, anders hadden we eronder gelegen", aldus Honig. Poels liet aan NU.nl weten dat hij nog geen aangifte heeft gedaan, maar het wel overweegt. "Die vent was helemaal gek. Hij reed echt met een hele vrachtwagencombinatie expres op me af. Zoiets is me nog nooit gebeurd", aldus de wielrenner van Team Sky.

De afgelopen week werden ook Laurens ten Dam en Annemiek van Vleuten aangereden tijdens een training in respectievelijk België en Italië. Beiden raakten gewond. Ten Dam mist daardoor de Ronde van Spanje. Poels en Honig kwamen er zonder kleerscheuren af. "Het wordt wel steeds minder prettig als wielrenner in het verkeer", zei Poels.

'Poels en Honig bewust van de weg gereden'
'Poels en Honig bewust van de weg gereden' (Foto: ANP)

Reboot voor Nightmare On Elm Street

Het rebootmonster heeft weer toegeslagen in Hollywood. Nadat het in 2010 al een ritje langs Elm Street maakte, besloot het onlangs dat het wel erg leuk was daar, en dus komt Freddy Krueger weer terug in de bioscoop.

Topmensen bij New Line Cinema, die de originele filmreeks met Robert Englund sinds 1984 uitbracht, zijn op zoek naar nieuwe glorie en hebben David Leslie Johnson, schrijver voor The Walking Dead, Orphan en Red Riding Hood, ingeschakeld om het scenario te schrijven voor een nieuwe Nightmare on Elm Street. Dit maakt de tweede keer dat de klassieke horrorserie gereboot wordt; de versie uit 2010, met Jackie Earle Haley (Watchmen) als Krueger, werd niet positief ontvangen maar bracht wel voldoende geld in het laatje. Dat trucje zal vast nog een keer werken, zal men bij New Line denken.

Naar verluidt zal deze reboot een nog jongere Freddy tonen, wat vragen oproept over de verhaallijn en een mogelijk gewijzigde oorsprong voor de antagonist. Wellicht gaat deze reboot het over een andere, originele boeg gooien? De tijd zal het leren.

Freddy Krueger

Asselman neemt leiding in Eneco Tour

André Greipel heeft dinsdag de tweede etappe van de Eneco Tour gewonnen. De rit ging over ruim 180 kilometer met start en finish in Breda. De Nederlander Jesper Asselman neemt de leiding over in het algemeen klassement.

De renner van Team Roompot veroverde onderweg negen bonificatieseconden en dat was genoeg om de Italiaan Elia Viviani uit de leiderstrui te rijden.

Asselman neemt leiding in Eneco Tour
Asselman neemt leiding in Eneco Tour (Foto: ANP)

PKK claimt aanslag politiebureau Istanbul

De PKK, de Koerdische Arbeiderspartij, heeft dinsdag de bomaanslag op een politiebureau in Istanbul van een dag opgeëist. Daarbij kwam een agent evenals drie aanvallers om het leven. De verantwoordelijkheid voor die aanslag werd ook al geclaimd door een andere groepering: de extreemlinkse DHKP-C.

Gevechtsvliegtuigen van de Turkse luchtmacht bestookten maandag en dinsdag in totaal zeventien doelen van de PKK, in het uiterste zuidoosten van Turkije. De toestellen vlogen ditmaal dus niet naar Irak of Syrië.

Ankara voert naar eigen zeggen een "gesynchroniseerde oorlog tegen terrorisme": zowel tegen militante Koerden als tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in de buurlanden. Van het vredesproces met de Koerden is in korte tijd weinig overgebleven. De wapenstilstand die sinds 2013 van kracht was, is van tafel.

Geweldsspiraal
Volgens de NOS is Turkije inmiddels in een spiraal van geweld beland. Nieuw is dat dit zich nu ook in de grootste stad Istanbul heeft voorgedaan, en ook in het zuid-oosten wordt het geweld heviger. Daar reed een politievoertuig op een bermbom waarbij vier agenten omkwamen.

Volgens critici is er van de zogenoemde 'gesynchroniseerde oorlog' helemaal geen sprake: het zou Turkije niet gaan om de strijd tegen IS, maar enkel tegen de PKK. Volgens de Koerdische politieke partij HDP is president Recep Tayyip Erdogan hiermee uit op nieuwe verkiezingen en het terugwinnen van een absolute meerderheid in het parlement voor zijn AK-partij.

PKK claimt aanslag politiebureau Istanbul
PKK claimt aanslag politiebureau Istanbul (Foto: ANP)

Aanklager onderzoekt oerwoudgeluiden Heracles-supporters

De aanklager betaald voetbal onderzoekt of supporters van Heracles Almelo zaterdag oerwoudgeluiden hebben gemaakt tijden de uitwedstrijd van hun club tegen Roda JC. Daarnaast wil hij te weten komen of Edwin Gyasi, een donkere speler van Roda JC, als reactie zijn middelvingers heeft opgestoken richting fans van de bezoekende club.

De betrokken clubs en KNVB laten weten dat onbehoorlijk gedrag niet op een voetbalveld thuishoort. Daarom stellen ze de aanklager in de gelegenheid onderzoek te doen. Op basis van het vooronderzoek volgen er mogelijk schikkingsvoorstellen.

Aanklager doet onderzoek oerwoudgeluiden
Aanklager doet onderzoek oerwoudgeluiden (Foto: ANP)

'Koningin Nederlands toneel' Ellen Vogel (93) gecremeerd

Familie, vrienden en andere belangstellenden hebben dinsdagmiddag afscheid genomen van de vorige week overleden actrice Ellen Vogel. De 'koningin van het Nederlandse toneel' stierf op 93-jarige leeftijd in Amsterdam. De uitvaart had plaats op Herdenkingspark Westgaarde in de hoofdstad.

De crematie was niet besloten. Maandag was er al de gelegenheid om afscheid te nemen van de actrice in Uitvaartcentrum Zuid in Amsterdam.

Vogel debuteerde in 1945 en speelde tot 1971 bij de Nederlandse Comedie. In haar lange carrière vertolkte de 'grande dame' op het toneel uiteenlopende rollen in alle genres, van blijspel tot tragedie. Ook was ze veelvuldig te zien in de bioscopen en op tv. Zo acteerde ze in televisieseries als De kleine zielen en Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. En meer recent in Bernhard, schavuit van Oranje, Beatrix, Oranje onder vuur en Doris. In 2013 was ze te zien in een aflevering van Sterren op het doek.

Onder anderen Petra Laseur, Bruni Heinke, Berend Boudewijn, Hans van Willigenburg, Halina Reijn en Wim Kok waren bij de uitvaart aanwezig.

Geliefden nemen afscheid van Ellen Vogel
Geliefden nemen afscheid van Ellen Vogel (Foto: BuzzE)

Kim Kardashian naakter dan ooit

Zwanger of niet, Kim Kardashian ziet er nog immer goed uit. Daarom is ze naakt op de foto gegaan.

Einde bericht.

 

First they say I'm too skinny so I have to be faking it...Now they say I'm too big so I have to be faking it...SMH! Some days I'm photographed before I eat & look smaller, some days I've just eaten & I look bigger. It's all a part of the process. I think you all know me well enough to know I would document the process if I got a surrogate. Everyone's body is different, every pregnancy is very different! I've learned to love my body at every stage! I'm going to get even bigger & that's beautiful too! I'm blessed to even be pregnant & even luckier to not have preeclampsia as far as I know, so I don't have the swelling issue this time! They also say your body carries a boy different than a girl! Whatever the case may be I'm grateful to God for this miracle & no matter what rumors or comments you throw my way this time they truly don't affect me! #NoFilter #NoPhotoShop #GoodLighting 😜

Een foto die is geplaatst door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op11 Aug 2015 om 7:59 PDT

28 (oud)-atleten alsnog positief op doping

De wereldatletiekbond IAAF heeft dinsdag laten weten dat liefst 28 atleten positief hebben getest bij het hertesten van oude urinestalen. Het gaat om stalen die afgenomen werden tijdens de WK's van 2005 in Helsinki en 2007 in Osaka. Van het WK van 2005 werden drie jaar geleden ook al stalen hertest, wat uiteindelijk negen geschorste atleten opleverde.

De IAAF zegt vanaf april van dit jaar bezig te zijn geweest met het hertesten van de ingevroren stalen van de twee genoemde WK's. Het leverde in totaal 32 positieve tests op, afkomstig van 28 atleten. De sporters worden om juridische redenen nog niet genoemd. De namen zullen naar alle waarschijnlijkheid echter niet lang op zich laten wachten, want volgens BBC-verslaggever Dan Roan zal de IAAF de lijst alsnog deze week bekendmaken. 

Van de 28 betrokken atleten zijn de meesten inmiddels gestopt met topsport en een aantal hebben in het verleden al een straf uitgezeten. Wat betreft nationaliteiten is alleen bekend dat er geen Britten in de lijst staan en dat het, weinig verrassend, vooral Russen betreft. Geen van de 28 atleten zou later deze maand aan de start verschijnen van het WK in Beijing.

Het is niet bekend om hoeveel mogelijke medaillewinnaars het gaat. Op het WK van 2005 pakte Rusland achttien medailles, waarvan zeven keer goud. Twee jaar later werden er veertien gewonnen, waarvan vier goud. Sporters die in 2007 positief bleken zullen zeer waarschijnlijk ook hun eventuele resultaten van de Olympische Spelen van 2008 kwijtraken, waar Rusland achttien medailles won - zes daarvan van goud.

De IAAF is ook van plan om honderden stalen van de Olympische Spelen van 2008 opnieuw te testen, maar wanneer daar resultaten van bekend worden is nog niet naar buiten gebracht.

Blokker houdt gewoon roetzwarte Pieten

Huishoudketen Blokker zegt de 'discussie' rond Sinterklaas en dan vooral Zwarte Piet te volgen. "Wij sluiten aan bij hoe kinderen het feest zelf beleven. Die zien Piet als hulp van de sint en kan van allerlei afkomst zijn. De zwarte kleur heeft hij gekregen van roet in de schoorsteen."

Die nuchtere en verbazingwekkend simpele beredenering maakt korte metten met veel argumenten. "Piet blijft bij ons in elk geval bestaan. Maar we blijven weg van bepaalde stereotiepen als dikke lippen en oorbellen", zegt een woordvoerster van de keten tegenover Powned nieuws.

Ook Intertoys en Bart Smit vallen onder de mantel van Blokker, die hiermee duidelijk de kant kiest van de relevante partij hierin; de kinderen.

Gisteren nog maakte De Bijenkorf bekend de iconische klimpieten niet langer zwart te maken. Vanaf dit jaar zullen de Pieten opeens goudgekleurd zijn. Voor de anti-pieten is dat een goed begin, maar ze zullen de Bijenkorf mogelijk alsnog verketteren omdat het concern er niet expliciet bij heeft gezegd dat Zwarte Piet stereotyperend zou zijn.

V&D heeft aangegeven de beslissing te laten bij het Sinterklaasjournaal en zich aan die verhaallijn aan te passen.

flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)
flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)

GP Rusland wil kalenderslot mei behouden

De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Rusland is hoopvol gestemd dat het een kalenderslot in mei kan behouden. De eerste race werd vorig jaar in oktober gehouden, maar voor 2016 staat de wedstrijdweekend in Sochi voor 29 april tot en met 1 mei op de rol.

Racepromotor Sergey Vorobyev liet tegenover Autosport zijn blijdschap over het nieuwe kalenderslot weten. "De nieuwe datum is veel beter voor ons. Wij waren voor dit jaar ook al in gesprek voor een datum in mei. Dat lukte niet, maar in 2016 wel en ik hoop dat het in de komende jaren ook zo blijft. De belangrijkste reden voor 1 mei is de negen of tiendaagse vakantieseizoen die dan in Rusland gehouden wordt. Mensen hebben dan vaak vier tot vijf dagen of zelfs die hele periode vrij, waardoor ze geen vrije dagen op hoeven te nemen om naar Sochi te kunnen gaan. Ook is het dan nog skiseizoen, waardoor mensen het met de Formule 1 kunnen combineren."

Volgend jaar wordt eerst in Bahrein gereden, waarna de week erop het circus in Rusland neerstrijkt. Dit is volgens Vorobyev logistiek gezien geen enkel probleem, omdat vorig jaar de race in Rusland direct volgde op die van Japan. Deze logistieke operatie slaagde, ondanks dat een tyfoon in Japan nog voor de nodige vertraging zorgde.

Zanger Iron Maiden maakt noodlanding met oude Fokker

Bruce Dickinson, zanger van de metalgroep Iron Maiden en tevens een ervaren piloot, heeft met zijn Fokker Driedekker een noodlanding gemaakt op de Engelse luchtmachtbasis Halton bij Buckinghamshire. De piloot vreesde dat hij te weinig brandstof aan boord had om zijn geplande bestemming te halen en vroeg de autoriteiten van de RAF zijn toestel op Halton te mogen neerzetten.

De commandant van de luchthaven, Gary Coleman, is in de plaatselijke krant The Bucks Herald vol lof over de actie van Dickinson: "We juichen zijn beslissing toe om op RAF Halton te landen in plaats van koste wat kost doorvliegen naar je bestemming met mogelijk een brandstoftekort. Als een ervaren piloot en wereldberoemde rockzanger zoiets doet, dan is dat een goed voorbeeld voor onze studenten.''

Dickinsons driedekker is een replica van een vermaard jachtvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog. Het werd beroemd als het toestel van de zogeheten Rode Baron, Manfred von Richthofen. De zanger, die begin dit jaar van tongkanker herstelde, brengt begin september met zijn band een nieuw album uit: The Book Of Souls. Iron Maiden, dat meer dan 100 miljoen albums verkocht, haalde in 2014 de jaarlijkse Top 2000 met het nummer Can I Play With Madness.

Zanger Bruce Dickinson maakt noodlanding
Zanger Iron Maiden maakt noodlanding met oude Fokker (Foto: BuzzE)

Werkende krijgt meer koopkracht, oudere niet

De koopkracht van werkenden gaat volgend jaar vooruit, terwijl die van gepensioneerden afneemt. Dat blijkt uit dinsdag gepresenteerde voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB).

Werkenden zien hun koopkracht in 2016 naar verwachting met 2,4 procent stijgen, na een plus van 1,3 procent dit jaar. De koopkracht van gepensioneerden zakt volgend jaar in doorsnee met 1,1 procent, na een stagnatie in 2015. Uitkeringsgerechtigden zien de koopkracht in 2016 met 0,3 procent dalen. Door deze ontwikkeling gaat de koopkracht van 63 procent van de huishoudens erop vooruit in 2016.

Gezinnen met kinderen kunnen uitzien naar een koopkrachtverbetering van 2,2 procent in 2016. Gezinnen zonder kinderen kunnen met hun loon bijna 2 procent meer kopen dan dit jaar.

Tweeverdieners krijgen 1,8 procent meer bestedingsruimte. Alleenstaanden en alleenverdieners moeten het met plusjes van respectievelijk 0,2 en 0,6 procent doen, aldus het CPB.

Werkende krijgt meer koopkracht, oudere niet
Werkende krijgt meer koopkracht, oudere niet (Foto: ANP)

Kamer blij met sterkere economische groei

In de Tweede Kamer hebben partijen verheugd gereageerd dat de dinsdag gepubliceerde CPB-raming die aangeeft dat de economie verder aantrekt. D66 roept het kabinet op de gunstige omstandigheden te benutten voor hervormingen en "het dak te repareren als de zon schijnt".

Wouter Koolmees (D66) dringt aan op belastinghervorming, maar daar konden diverse partijen het voor de zomer niet over eens worden. "Laten we niet weer op onze handen gaan zitten tot we echt niet langer kunnen wachten om noodzakelijke maatregelen te nemen. We moeten het geld dat we nu hebben goed gebruiken en niet zomaar over de balk gooien. Daarom moet dit kabinet een echte belastinghervorming niet langer uitstellen vanwege politieke onenigheid."

Volgens Mark Herbers (VVD) zit de economie "nog verder in de lift dan we al dachten" en is het herstel op alle fronten zichtbaar. "Het is nu aan het kabinet om op dit stevige fundament voort te bouwen en in aanloop naar Prinsjesdag de laatste besluiten te nemen over belastingverlaging en koopkracht in 2016."

PvdA'er Henk Nijboer is blij met de gunstige raming, maar hij vraagt het kabinet wel rekening te houden met de inkomens van ouderen die onder druk staan. Hij wil voorstellen zien voor een "rechtvaardiger koopkrachtbeleid". Arnold Merkies (SP) betreurt het dat de laagste inkomens niet profiteren van de groei, maar erop achteruitgaan. "Het kabinet heeft nog veel werk te verrichten om op Prinsjesdag met betere plannen te komen die de lasten eerlijker verdelen en bovendien echt een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid", vindt hij.

Kamer blij met sterkere economische groei
Kamer blij met sterkere economische groei (Foto: ANP)

Topdrukte voor PostNL met schoolboeken

PostNL beleeft momenteel topdrukte met de bezorging van schoolboeken. Zeker 800.000 pakketten met studieboeken worden gedurende de zomervakantie gesorteerd en geleverd aan scholen en leerlingen, aldus het postbedrijf dinsdag.

Deze week verwacht het bedrijf de grootste piek. PostNL sorteert en levert dan in één week 200.000 pakketten met schoolboeken. De scholieren en studenten uit de regio Noord ontvangen hun studieboeken als eerste. Zij starten op 17 augustus weer met hun schooljaar.

Het is een enorme logistieke operatie om alle pakketten op tijd bezorgd te krijgen in Nederland en België, zegt het bedrijf. "Op de sorteer- en distributiecentra wordt dag en nacht gewerkt om alle boeken voor het begin van het schooljaar te sorteren."

Na sluiting van het schooljaar sturen scholieren hun 'oude' boeken voor hergebruik terug naar de leveranciers. Tijdens de vakantie plaatsen leerlingen al weer hun nieuwe bestellingen voor het komend schooljaar. Bij de leveranciers volgt er dan een race tegen de klok om alle boeken tijdig te verpakken en verzendklaar te maken.

Topdrukte voor PostNL met schoolboeken
Topdrukte voor PostNL met schoolboeken (Foto: ANP)

Prostituees hopen op geile matrozen tijdens Sail

De prostituees op de Wallen hopen dat ze tijdens Sail extra aanloop krijgen van matrozen die Amsterdam tijdens het nautische evenement aandoen. Ze kunnen wel wat extra drukte gebruiken, zegt woordvoerster Mariska Majoor van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC). "Matrozen blijven interessante klanten, vooral de jonge vrijgezelle mannen. Ze zijn vaak al lang onderweg."

De roemruchte hoerenbuurt is van oudsher een plek waar volgens Majoor 'geile zeemannen' rondliepen. "Ik vind het altijd heel leuk als er matrozen door de buurt lopen. Dat heeft toch iets historisch." Toch vreest ze dat de meeste bezoekers van de Wallen hun paarsgepunte lans in de broek houden en het volgende week alleen bij kijken houden. "Al zullen de meiden er vast wel wat klandizie aan over houden. En dat is ook wel nodig, want veel van hen draaien slecht en kunnen met moeite de huur van het raam betalen. Ze hebben dit soort evenementen echt nodig."

Sail begint volgende week woensdag en duurt tot en met zondag. De organisatie verwacht zo'n 1,7 miljoen bezoekers die naar de vele bijzondere schepen van over de hele wereld komen kijken.

Prostituees hopen op matrozen tijdens Sail
Prostituees hopen op matrozen tijdens Sail (Foto: ANP)

Verdachte doden verpleegkundige meldt zich

De man die wordt verdacht van het doodschieten van de 28-jarige verpleegkundige Linda in Waalwijk heeft zich gemeld. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Zevenbergen.

De vrouw werd maandag doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk.

Volgens Brabantse media zou het slachtoffer zijn bedreigd door een ex-vriend. De vrouw uit Zevenbergen had al eerder aangifte gedaan van bedreiging, meldde de politie dinsdag.

Verdachte doden verpleegkundige meldt zich
Verdachte doden verpleegkundige meldt zich (Foto: ANP)

Carrard voorzitter hervormingscommissie FIFA

François Carrard is officieel aangewezen als voorzitter van de nieuwe werkgroep die de FIFA gaat hervormen. Dat heeft het bestuur van de wereldvoetbalbond dinsdag bekendgemaakt.

Carrard was in het verleden algemeen directeur van het IOC. De 77-jarige Zwitser loodste de olympisch sportkoepel door de crisis die ontstond door het omkoopschandaal bij de stemming voor de Winterspelen van 2002 (Salt Lake City). Hij gaat bij de FIFA een hervormingscommissie van elf man leiden.

Carrard voorzitter hervormingscommissie FIFA
Carrard voorzitter hervormingscommissie FIFA (Foto: ANP)

Stagiair wil geld zien van Olsen-tweeling

Een stagiair van het modebedrijf van Mary-Kate en Ashley Olsen beweert dat ze als een hond is behandeld en er geen cent voor kreeg. Ze heeft daarom een aanklacht ingediend tegen Dualstar Entertainment Group, het bedrijf van de stinkendrijke, beroemde tweeling. Dat meldt New York Daily News.

Shahista Lalani werkte als onbetaalde kracht vijftig uur per week tussen mei en september 2012, blijkt uit de officiële rechtbankdocumenten. Lalani moest onder meer data invoeren, boodschappen halen voor medewerkers die wel betaald kregen, schoonmaken en naaien.

Full House-actrices Mary-Kate en Ashley richtten Dualstar op toen ze zes jaar oud waren. Het bedrijf maakt alles van video's tot boeken en van poppen tot kleding.

Naar verwachting volgen nog meer aanklachten van stagiairs die eveneens niet betaald hebben gekregen, maar wel keihard moesten werken. Het bedrijf heeft nog geen reactie gegeven.

Stagiair wil geld zien van Olsen-tweeling
Stagiair wil geld zien van Olsen-tweeling (Foto: BuzzE)

Fenerbahçe-speler Topal beschoten in auto

De Turkse voetballer Mehmet Topal is dinsdag beschoten in zijn auto. Dat gebeurde toen hij onderweg naar huis was, na de ochtendtraining van Fenerbahçe. Dat meldt de Turkse topclub. De middenvelder kwam met de schrik vrij, ook omdat hij kogelvrij glas in zijn auto had laten zetten.

Op een foto is de voorruit van de wagen te zien met de inslag van een kogel. Fenerbahçe noemde het incident zelf een terroristische aanslag.

Het is al de tweede keer binnen een half jaar tijd dat de club wordt opgeschrikt door een schietincident. Begin april werd de spelersbus van Fenerbahçe beschoten toen die op weg was naar het vliegveld van Trabzon, na de uitwedstrijd tegen Rizespor. Bij die aanval raakte de chauffeur zwaargewond.

Dirk Kuijt, toen nog speler van Fenerbahçe, zat voor die wedstrijd niet bij de selectie en dus niet in de bus. Robin van Persie is momenteel speler van Fenerbahçe.

Fenerbahçe-speler Topal beschoten in auto
Fenerbahçe-speler Topal beschoten in auto (Foto: ANP)

WildStar start free-to-play bèta

Vandaag kondigen NCSOFT en Carbine Studios aan dat de gesloten bèta van WildStar, voor de overgang naar free-to-play, nu live is. Spelers die toegang hebben tot de gesloten bèta kunnen de nieuwe en verbeterde functies in de grootste content-update van de MMO zelf ervaren. 

"We kunnen niet wachten tot de spelers de bèta ingaan en toegang krijgen tot alle nieuwe content", aldus Mike Donatelli, product director, Carbine Studios. "Spelers uitnodigen om al deze systemen te testen is de sleutel tot ons succes. We zijn op zoek naar de kritische feedback van deze spelers zodat wij dit najaar free-to-play kunnen lanceren."

Een greep uit de nieuwe content en functies die beschikbaar zijn in free-to-play:

  • The Alpha Sanctum – Een nieuwe functie die spelers sneller dan ooit tevoren in de WildStar verhaallijn brengt. Met creatieve gameplay, een unieke omgeving en een boeiend verhaal introduceert de Alpha Sanctum spelers in de mysteries van Nexus op een onvergetelijke manier.
  • Madame Fay’s Fortunes – Ontdek gloednieuwe schatten met Madame Fay's Fortunes, een spannend en willekeurig beloningssysteem dat een kleine investering kan omzetten in grote, grote shinies met behulp van ieders favoriete Lopp waarzegster, Madame Fay.
  • New Player Experience – Een vernieuwde Arkship en volgorde van aankomst verwelkomt nieuwkomers in WildStar en biedt iedereen de keuzemogelijkheid waar ze hun Nexus avontuur beginnen. Dit wordt gedaan op basis van hun MMO-ervaring. De creatie van de personages is ook aangepast, waardoor spelers beter inzicht hebben in de keuzes die ze maken en de beschikbare aanpassingsmogelijkheden.
  • Loyalty Program – Iedere speler die ooit geld heeft geïnvesteerd in WildStar door inschrijving in de game, het ontvangen van C.R.E.D.D., of door de aankoop van MTX items ontvangen nu punten binnen het Loyalty Program. Deze reward punten, die ook met terugwerkende kracht worden gegeven, bieden spelers toegang tot extra gear, items, huisdieren, rijdieren en meer.
  • Quality-of-Life – Verschillende verbeteringen voor de levenskwaliteit zijn toegevoegd, waaronder een vernieuwde sprint functie, navpoints om spelers te begeleiden naar hun volgende doel, dagelijkse beloningen voor spelers die inloggen en nog veel meer.

WildStar zal ergens dit najaar gratis worden aangeboden op pc. Je kunt je voor de bèta hier inschrijven.

De gevallen olympiërs van Londen 2012

Met de dood van de Britse oud-tennisster Elena Baltacha, eerder deze week, is er in de sportwereld een tragisch punt bereikt. Baltacha was, voor zover bekend, namelijk al de tiende sporter die meedeed aan de Olympische Spelen van Londen en nu, nog geen 21 maanden na de sluitingsceremonie, niet meer onder ons is. Wij vonden het moment daar om even stil te staan bij deze lang niet altijd bekende sporters.

Final Fantasy 6 uitgespeeld in 32 minuten

Games zo snel mogelijk uitspelen is voor sommige gamers een passie. Eén vorm hiervan zijn tool-assisted speedruns, waarin met onder andere save states gewerkt wordt.

Onlangs is er een nieuwe glitch ontdekt in Final Fantasy 6, die het mogelijk heeft gemaakt om de game in ruim 32 minuten uit te spelen: een verbetering van het record met ruim 2,5 uur. De 'gameover glitch' wordt geactiveerd door in de wereld van Final Fantasy 6 52 keer achter elkaar dood te gaan. Soms loopt de game hierdoor vast, maar door gebruik te maken van bepaalde tools is het mogelijk om het einde van de game te activeren.

Meer informatie over de glitch vind je hier. De speedrun in kwestie kun je hieronder bekijken.

Vluchtelingenstroom leidt tot chaos op Kos

De autoriteiten op het Griekse eiland Kos kunnen de grote toestroom van vluchtelingen totaal niet aan. De burgemeester van het vakantieparadijs waarschuwt zijn regering dat "het risico op bloedvergieten reëel is". Hij leek dinsdag bijna gelijk te krijgen: in een propvol stadion waar vluchtelingen werden ondergebracht in afwachting van papieren waarmee ze verder kunnen reizen, kwam het tot opstootjes.

De politie gebruikte onder meer de wapenstok en brandblussers om een boze menigte op afstand te houden. Groepjes Syriërs en andere vluchtelingen blokkeerden uit protest tegen hun behandeling de weg langs de kust in Kos-Stad. Ze riepen vooral om twee dingen: documenten en eten.

Op Kos verblijven momenteel zo'n 7000 vluchtelingen, vooral uit Syrië. Voor de meesten hebben de autoriteiten geen onderdak of voorzieningen, maar zonder papieren kunnen ze niet zomaar verder reizen, want dan lopen ze het risico gearresteerd te worden.

Vluchtelingenstroom leidt tot chaos op Kos
Vluchtelingenstroom leidt tot chaos op Kos (Foto: ANP)

Veelvoudig discuskampioen Harting mist WK atletiek

De organisatie van de WK atletiek heeft opnieuw een streep moeten zetten door de naam van een smaakmaker bij de werpnummers. Olympisch en drievoudig wereldkampioen discuswerpen Robert Harting meldde zich dinsdag af voor de mondiale titelstrijd, die op 22 augustus in Peking van start gaat. De dertigjarige Duitser is nog niet voldoende hersteld van een gescheurde kruisband, die hij in september tijdens een training opliep.

Harting laat de WK schieten om deelname aan de Spelen van Rio niet in gevaar te brengen. "Als ik mee zou doen, dan neem ik een risico dat ik niet wil nemen", aldus Harting. "Stel dat ik mijn kruisband opnieuw scheur, dan kan ik zeker niet meedoen in Rio." De Duitser wil volgend jaar zomer zijn olympische titel verdedigen, die hij in 2012 in Londen veroverde. Daarnaast kroonde hij zich op de afgelopen drie edities van de WK steeds tot wereldkampioen.

Afgelopen woensdag liet Valerie Adams al weten niet mee te doen in Peking. De Nieuw-Zeelandse kogelstootster, viervoudig wereldkampioen en tweevoudig winnares van olympisch goud, werd in september geopereerd aan haar elleboog en schouder. Ze keerde onlangs wel terug op de atletiekbaan, maar ze verkeert nog niet in de vorm die ze wil hebben voor de WK.

Ook discuskampioen Harting mist WK atletiek
Ook discuskampioen Harting mist WK atletiek (Foto: ANP)

Speler Qäbälä geschorst om dood journalist

Een speler van het Azerbeidzjaanse FK Qäbälä is geschorst, omdat hij mogelijk betrokken is bij de dood van een journalist. Rasim Alijev werd door meerdere mannen doodgeslagen, nadat hij een kritisch artikel over Javid Husejnov had geschreven. Nu is de 27-jarige Husejnov zelf in verband gebracht met de moord.

Husejnov provoceerde tijdens een wedstrijd tegen het Cypriotische Apollon Limassol journalisten en tegenstanders. Alijev schreef daar een kritisch stuk over. Vervolgens kreeg hij een man aan de telefoon, die zei de neef van Husejnov te zijn. Hij wilde afspreken, om zo excuses te kunnen aanbieden namens de aanvoerder van Qäbälä. Toen Alijev uit de auto stapte werd hij echter in elkaar geslagen. Hij overleed later in het ziekenhuis aan interne bloedingen.

De Azerbeidzjaanse voetbalclub, die in de play-offs om de Europa League het eind deze maand moet opnemen tegen het Griekse Panathinaikos, heeft nu Husejnov geschorst.

Speler Qäbälä geschorst om dood journalist
Speler Qäbälä geschorst om dood journalist (Foto: ANP)

Topatleet uit WK-team gezet vanwege verkeerd kledingmerk

De Amerikaanse atletiekbond presenteerde maandag vol trots een selectie van 130 sporters voor de WK in Peking, maar daarin ontbreekt wel een opvallende naam. Nick Symmonds, die twee jaar geleden in Moskou zilver pakte op de 800 meter, is vanwege een conflict met de bond over de te dragen kleding uit de WK-selectie gezet.

De 31-jarige Amerikaan weigert een contract te ondertekenen waarmee hij wordt verplicht altijd kleding van sponsor Nike aan te hebben. "Ik ben trots dat ik niet heb toegegeven en gestreden heb voor de rechten van de atleten", meldde Symmonds op Twitter.

De vijfvoudig nationaal kampioen op de 800 meter weigert buiten wedstrijden om in kleding van Nike te lopen, omdat dit botst met de belangen van zijn eigen sponsor Brooks. "De bond steelt miljoenen dollars van de sporters en wordt rijk van het harde werken van de Amerikaanse atleten", zegt Symmonds, die juridische stappen overweegt.

Geen WK voor Amerikaanse atleet door kleding
Geen WK voor Amerikaanse atleet door kleding (Foto: ANP)

Draagbare Steam Machine krijgt prijs en lanceert eind 2016

Smach Zero, voorheen bekend als Steamboy, is een draagbare Steam Machine. Het apparaat draait op SteamOS en heeft een prijs en indicatie voor release gekregen.

Het apparaat, met 4GB aan ram, een 720p touchscreen, HDMI-output, bluetooth- en wifi-mogelijkheden en 32GB interne opslag moet in het vierde kwartaal van 2016 beschikbaar komen. Vanaf 10 november dit jaar is het mogelijk om het apparaat te bestellen voor de prijs van 299 dollar. Wanneer het apparaat uiteindelijk beschikbaar komt, wordt deze nog iets duurder.

Wat denk jij? Werkt een draagbare Steam Machine of wordt dit een flop?

Smach Zero steam machine

Ex-vrouw schutter Waalwijk ondergedoken

Een ex-vrouw van de vermoedelijke moordenaar van verpleegkundige Linda van der Giesen is ondergedoken op advies van de politie. Zij werd, net als in de Waalwijk vermoorde verpleegkundige, bedreigd door deze man. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Meteen nadat Linda van der Giesen maandagmiddag werd doodgeschoten, is de vrouw ondergedoken. De Telegraaf sprak dinsdagochtend uitgebreid met de vrouw. Ook zij werd recent bedreigd door de nu voortvluchtige John F. en deed aangifte daarvan. Ze was tien jaar met John F. getrouwd en zegt dat hij tot alles in staat is.

De politie is nog altijd op zoek naar de schutter. Politiemensen hebben op diverse plekken invallen gedaan, onder meer bij John F. thuis, maar de man was daar niet aanwezig.

Eerder dinsdag werd al duidelijk dat de vermoorde Linda van der Giesen werd bedreigd en meerdere malen aangifte deed. De 28-jarige vrouw uit Zevenbergen werd maandagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Ze werkte sinds 2010 als verpleegkundige op de afdeling plastische chirurgie. Ze laat een zoontje van 4 jaar achter.

Verslagenheid
In het ziekenhuis is dinsdagochtend een personeelsbijeenkomst gehouden, meldt het AD. De verslagenheid bij collega's, buurtbewoners en patiënten is groot. De afdeling waar de vrouw werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden Ziekenhuis geholpen.

'Ariana Grande en danser officieel koppel'

Slecht nieuws voor jullie nieuwsposter Fylax, en ook wel voor wat FOK!kers. De bloedmooie zangeres Ariana Grande is namelijk geen vrijgezel meer. Grande en haar achtergronddanser Ricky Alvarez, met wie zij zoenend op camera werd vastgelegd in het donutschandaal, vormen 'officieel een koppel'. Dat vertellen insiders aan E! News.

"Ze proberen hun relatie wel buiten de schijnwerpers en zo privé mogelijk te houden", aldus een bron. De twee zouden al langer vrienden zijn en sinds enkele maanden een romantische relatie hebben. "Ariana is dolgelukkig."

De 22-jarige zangeres en Ricky waren in juli op een beveiligingscamera te zien toen ze zoenden in een donutwinkel. Ariana veroorzaakte toen ook een schandaal door aan een donut te likken en te zeggen dat ze Amerika haatte. Later bood ze haar excuses aan.

'Ariana Grande en danser officieel koppel'
'Ariana Grande en danser officieel koppel' (Foto: BuzzE)

EU: klaar met onderhandelingen Griekenland

Een definitief akkoord over een derde steunprogramma voor het noodlijdende Griekenland is in zicht. De technische gesprekken over de voorwaarden voor een nieuwe miljardenleningen tussen de experts van Griekenland en zijn geldschieters zijn afgerond. Een aantal kleine details staat nog open, maar die zaken zullen naar verwachting dinsdag nog worden afgerond.

Dat meldde een woordvoerster van de Europese Commissie dinsdagmiddag. Er is "in principe" een akkoord bereikt, zei de zegsvrouw. Details wilde ze niet geven zolang er nog geen definitieve, politieke overeenstemming is.

De voorzitter van de commissie, Jean-Claude Juncker zal later dinsdag nog telefoneren met de Franse president Francois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel over het bereikte onderhandelingsresultaat, zo kondigde de woordvoerster aan. Ook zal er een telefonische vergadering plaatsvinden tussen hoge ambtenaren van alle EU-landen. Waarschijnlijk vrijdag volgt er dan overleg tussen de ministers van Financiën van de eurozone (de eurogroep). Het Griekse parlement moet dan zijn zegen aan het programma al hebben gegeven.

Griekenland vroeg begin juli om een driejarig steunprogramma van circa 86 miljard euro uit het noodfonds ESM. De Europese Commissie, die zelf geen geldschieter is, onderhandelde namens de eurolanden over de voorwaarden voor de steun. Ook vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB) en het ESM waren bij de gesprekken over een programma betrokken.

EU: onderhandelingen met Griekenland klaar
EU: onderhandelingen met Griekenland klaar (Foto: ANP)

DiCaprio krijgt langverwachte hoofdrol in nieuwe Scorsese-film

Leonardo DiCaprio heeft de hoofdrol gekregen in The Devil in the White City, een verfilming van het gelijknamige boek van Erik Larson. Het was even spannend welke productiemaatschappij uiteindelijk het voorrecht zou krijgen voor de verfilming, gezien de populariteit van de titel.

Universal, Fox en Paramount waren alle drie in de race om de verfilming van het populaire boek uit 2003 te mogen maken. Het idee voor een verfilming leeft al sinds de release van het boek, alleen is het er tot op heden steeds niet van gekomen. Onder andere Tom Cruise en Kathryn Bigelow stonden in het verleden al op de nominatielijst voor productie, maar dit kwam niet van de grond. In 2010 was het DiCaprio zelf die de rechten kocht en hij heeft sindsdien zijn zinnen gezet op de hoofdrol.

Voor de regie is niemand minder dan Martin Scorsese gestrikt. De samenwerking tussen DiCaprio en Scorsese is overigens niet bepaald nieuw en ook niet bepaald onvruchtbaar: zij werkten samen al aan vijf films, welke allen grandioze successen werden (Gangs Of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island en The Wolf Of Wall Street). Het script zal worden verzorgd door in ieder geval Billy Ray, bekend van onder andere State of Play en The Hunger Games.

White City is een non-fictieverhaal en volgt twee verschillende individuen wier levens met elkaar verweven raken: Daniel Burnham, architect en tevens pionier in de wolkenkrabberarchitectuur, en Dr. Henry Holmes, een van de eerste gedocumenteerde seriemoordenaars uit de geschiedenis. DiCaprio zal in de huid kruipen van Holmes, een charismatische man die zich voordoet als charmante dokter maar ondertussen op de meest gruwelijke wijzen zijn slachtoffers om het leven brengt. DiCaprio als psychopathische seriemoordenaar die zijn slachtoffers ontleedt biedt in ieder geval potentie voor goede televisie. Over een releasedatum is nog niets bekendgemaakt.


Wederom samenwerking DiCaprio en Scorsese voor Devil in the White City (Foto: p3.no)

CPB voorziet sterkere economische groei

De Nederlandse economie groeit volgend jaar iets harder dan eerder werd verwacht. Dat voorspelt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn nieuwe ramingen, die dinsdag zijn gepubliceerd.

Het CPB verwacht een economische groei van 2,4 procent in 2016 na een vooruitgang met 2 procent dit jaar. In juni rekende het planbureau nog op een plus van 2,1 procent volgend jaar. De raming voor 2015 werd niet gewijzigd.

De werkloosheid zakt volgend jaar, zoals eerder voorspeld, naar verwachting van 7 procent naar 6,7 procent van de beroepsbevolking. Het overheidstekort valt met 1,5 procent in 2016 echter hoger uit dan eerder gedacht. Het CPB schatte het gat op de begroting volgend jaar eerder nog in op slechts 0,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

CPB voorziet sterkere economische groei
CPB voorziet sterkere economische groei (Foto: ANP)

'Geen politiek motief achter IKEA-moorden'

De steekpartij in een vestiging in het Zweedse Västerås, waarbij maandag twee doden vielen, was niet ingegeven door politieke motieven. Dat hebben de Zweedse autoriteiten bekendgemaakt. Twee mannen zijn aangehouden, beiden asielzoekers uit Eritrea.

De 23 en 35 jaar oude verdachten kenden de slachtoffers niet. De oudste van de twee verdachten is levensgevaarlijk gewond geraakt en daarom heeft de politie hem nog niet weten te verhoren. De 23-jarige man, aangehouden bij een bushalte buiten de IKEA-vestiging, ontkent in alle toonaarden.

Volgens zijn advocaat maakt hij een verwarde indruk. Hij geeft wel toe binnen in het woonwarenhuis te zijn geweest ten tijde van de moorden op een 55-jarige Zweedse en haar 28-jarige zoon.

'Geen politiek motief achter IKEA-moorden'
'Geen politiek motief achter IKEA-moorden' (Foto: ANP)

Vallende sterren tussen de bewolking

De hemel is de komende nachten bezaaid met vallende sterren, maar het lijkt erop dat deze niet heel goed zichtbaar zijn door de bewolking. De aarde kruist momenteel de baan van een komeet waardoor we door de zogeheten Perseïdenzwerm gaan. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Het hoogtepunt wordt de komende drie nachten verwacht, met tot wel zestig vallende sterren per uur tussen middernacht en 03.00 uur 's nachts.

De maanstand is dit jaar extra gunstig, aldus de werkgroep Meteoren van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). Doordat het nieuwe maan is, is er geen storend maanlicht. Maar doordat er veel zogenoemde hoge en middelbare bewolking is, wordt het zicht op de hemel belemmerd.

Vallende sterren tussen de bewolking
Vallende sterren tussen de bewolking (Foto: ANP)

WikiLeaks: beloning voor tekst TTIP-verdrag

Klokkenluiderswebsite WikiLeaks doet een beroep op hebzucht binnen de kleine groep mensen die bekend is met de inhoud van het enorme handelsverdrag waar de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten over onderhandelen. Wie de uiteindelijke tekst doorspeelt aan WikiLeaks, krijgt daar 100.000 euro voor, zo belooft de site.

Boegbeeld Julian Assange noemt het Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP) in een begeleidende video 'het belangrijkste dat momenteel in Europa gebeurt'. Het is volgens zijn organisatie dan ook essentieel dat een groot publiek de inhoud ervan te horen krijgt. 'Nu is het moment om de geheimzinnigheid op te heffen', aldus Assange.

Om het tipgeld bij elkaar te krijgen, is WikiLeaks een inzamelingsactie op internet begonnen.

WikiLeaks geeft beloning voor tekst verdrag
WikiLeaks geeft beloning voor tekst verdrag (Foto: ANP)

Lowlands gooit terrein al op donderdag open

Lowlands opent dit jaar voor het eerst al op donderdag het festivalgebied. Normaal gesproken kunnen de bezoekers dan alleen nog maar terecht op de campings, maar dit keer kunnen ze vanaf donderdagmiddag 17.00 uur alvast het terrein verkennen. Op het programma staan diverse dj's die tot 03.00 uur in de nacht doorgaan, maakte de organisatie dinsdag bekend.

Het driedaagse muziekfestival begint officieel op vrijdag 21 augustus. Op het programma staan onder anderen Ben Howard, The Chemical Brothers, Major Lazer, Interpol, Chef'Special, Bastille en Passenger. Voor het eerst in jaren is het festival in Biddinghuizen nog niet uitverkocht.

Lowlands gooit terrein al op donderdag open
Lowlands gooit terrein al op donderdag open (Foto: BuzzE)

Star Wars Battlefront de grote winnaar van gamescom

Een onafhankelijke jury heeft de spellen op gamescom bekeken en prijzen toegekend aan de beste in hun genre. Duidelijk is dat Star Wars Battlefront van Electronic Arts op vele vlakken erg gewaardeerd wordt.

Star Wars Battlefront won de prijs voor beste game op gamescom, meest gewilde game, beste PlayStation-game, beste pc-game en beste online multiplayer. Super Mario Maker is de beste casual- en beste Nintendo-game van de beurs en Dark Souls III de beste RPG. Opvallend is dat Pro Evolution Soccer dit jaar weer de titel beste sportgame gewonnen heeft, de grote concurrent FIFA kon de jury niet overtuigen. Het complete lijstje vind je hieronder.

Best of gamescom
Star Wars Battlefront (Electronic Arts)

Most Wanted Consumer Award
Star Wars Battlefront (Electronic Arts)

Best Console Game Sony Playstation
Star Wars Battlefront (Electronic Arts)

Best Console Game Microsoft Xbox
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Konami Digital Entertainment)

Best Console Game Nintendo Wii U
Super Mario Maker (Nintendo)

Best Role Playing Game
Dark Souls 3 (Bandai Namco Entertainment)

Best Racing Game
Forza Motorsport 6 (Microsoft)

Best Action Game
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Konami Digital Entertainment)

Best Simulation Game
Forza Motorsport 6 (Microsoft)

Best Sports Game
PES 2016 (Konami Digital Entertainment)

Best Family Game
LEGO Dimensions (Warner Bros. Interactive Entertainment)

Best Strategy Game
Unravel (Electronic Arts)

Best PC Game
Star Wars Battlefront (Electronic Arts)

Best Mobile Game (incl. Handheld, iOS, Android, Windows)
Legend of Zelda: Tri Force Heroes (Nintendo)

Best Social / Casual / Online Game
Super Mario Maker (Nintendo)

Best Online Multiplayer Game
Star Wars Battlefront (Electronic Arts)

Best Hardware (incl. Peripheral)
HTC Vive (HTC)

Best Indie-game
Cuphead (Studio MDHR)

Motief schutter Waalwijk nog onbekend

De politie tast nog in het duister over het motief van de schutter die maandagmiddag een 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen doodde op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. De dader is nog voortvluchtig, maakte de politie dinsdagochtend bekend

Brabantse media meldden dinsdag op basis van bronnen binnen de familie en vriendenkring dat het slachtoffer zou zijn bedreigd door een ex-vriend. De politie wilde daar inhoudelijk niet op ingaan. "We snappen de speculaties in de media maar wij houden met alle scenario's rekening", aldus een woordvoerder.

De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld. Ook zijn er enkele getuigen gehoord. In de loop van de dag worden opnieuw getuigen gehoord en vind er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast wordt er nog een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Motief schutter Waalwijk nog onbekend
Motief schutter Waalwijk nog onbekend (Foto: ANP)

Kamperende ouderen zijn kijkcijferhit

Het vakantieprogramma We zijn er bijna van Omroep Max blijft veel kijkers trekken. Het was het best bekeken programma van maandagavond, met 1,7 miljoen kijkers. Dat meldde de Stichting KijkOnderzoek dinsdag.

Het programma volgt een groep ouderen tijdens hun kampeervakantie in Griekenland. Martine van Os presenteert We zijn er bijna. De uitzending van vorige week werd door 1,5 miljoen Nederlanders bekeken. Een week eerder had het programma zelfs bijna 2 miljoen kijkers.

Het Journaal van 20.00 uur eindigde maandag op de tweede plaats met 1,5 miljoen kijkers, gevolgd door een ander Max-programma, Groeten van Max (1,3 miljoen).

Kamperende ouderen zijn kijkcijferhit
Kamperende ouderen zijn kijkcijferhit (Foto: BuzzE)

Tientallen arrestaties bij protesten Ferguson

Nieuwe protesten tegen het politiegeweld jegens zwarte inwoners hebben in het Amerikaanse Ferguson en omgeving tot vele tientallen arrestaties geleid.

In Ferguson gingen zo'n tweehonderd demonstranten maandagavond (lokale tijd) weer de straat op. Negen mensen werden gearresteerd toen ze korte tijd een weg blokkeerden.

In het nabijgelegen Saint Louis werden tijdens een demonstratie bij het gerechtsgebouw zestig mensen opgepakt. Onder hen is de prominente zwarte activist professor Cornel West van de Princeton Universiteit. De politie hield op een snelweg bij Ferguson ook nog tientallen mensen aan die het verkeer blokkeerden.

Noodtoestand

Lokale autoriteiten hadden voorafgaand aan de nieuwe demonstratie de noodtoestand afgekondigd nadat het bij eerdere rellen, zondagavond, tot een vuurgevecht was gekomen. Een achttienjarige zwarte man wordt ervan verdacht agenten te hebben beschoten. Toen agenten terugschoten raakte de verdachte zwaargewond. Hij is nog altijd in kritieke toestand.

De betogers in Ferguson zelf hadden maandagavond vlaggen bij zich, sloegen op trommels en riepen anti-politieleuzen. Ze verzamelden zich op straat vlakbij de plek waar vorig jaar de achttienjarige Michael Brown werd doodgeschoten door de blanke agent Darren Wilson.

Tientallen arrestaties bij protesten Ferguson
Tientallen arrestaties bij protesten Ferguson (Foto: ANP)

'Brokstukken Malediven niet van vlucht MH370'

De brokstukken die op de Malediven door bewoners zijn gevonden zijn niet afkomstig van de rampvlucht MH370. Het is lading geweest van een schuit die in februari is gekapseisd. Dat heeft de kapitein van het schip maandag (lokale tijd) gezegd, meldde de lokale krant Haveeru op haar website.

Maleisië had een team naar de eilandengroep gestuurd om de brokstukken te onderzoeken. Nog altijd worden niet geïdentificeerde brokstukken verzameld en opgeslagen in een magazijn. Maar nu al zegt de 57-jarige kapitein Abdulla Rasheed dat de brokstukken ,,gebaseerd op foto's bijna zeker onderdeel zijn van de lading die we vervoerden". Daarbij ging het om ongeveer 4000 wandpanelen van bijna twee meter lang en zestig centimeter breed. Het schip sloeg op 11 februari om.

Enkele duizenden kilometers zuidelijker, op het Franse eiland Réunion, wordt nog altijd gezocht naar brokstukken. Er is onlangs al een wrakstuk gevonden. Volgens Maleisië is het de rechtervleugel van vlucht MH370.

De MH370 verdween in maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking, met aan boord 239 mensen.

'Brokstukken Malediven niet van vlucht MH370'
'Brokstukken Malediven niet van vlucht MH370' (Foto: ANP)

Griekenland bereikt akkoord met schuldeisers

Griekenland en de internationale geldschieters hebben dinsdag een akkoord bereikt over een nieuwe miljardenlening voor het land. Dit heeft het Griekse ministerie van Financiën bekendgemaakt.

"Er is een akkoord bereikt. Enkele kleine details worden nog besproken"', zei minister van Financiën Euclid Tsakalotos na marathongesprekken die de hele nacht duurden. Met de deal blijft Griekenland in de eurozone en is een faillissement van het land afgewend.

Athene heeft een driejarig leningenprogramma voor circa 86 miljard euro nodig uit het Europees noodfonds ESM. Sinds half juli onderhandelde de Griekse regering met vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het ESM over de voorwaarden voor de steun. Precieze details over het steunprogramma zijn nog niet bekend.

Witte rook

Een functionaris van het ministerie liet eerder al weten dat de partijen overeenstemming hebben over de oprichting van een privatiseringsfonds voor de verkoop en exploitatie van Griekse staatseigendommen. "Eindelijk hebben we witte rook", zei deze.

De partijen wilden het liefst voor 18 augustus tot een akkoord komen, zodat ook het Griekse parlement de tijd heeft om in te stemmen met de plannen. Twee dagen daarna moet Griekenland een flinke afbetaling doen bij een van zijn geldschieters, de Europese Centrale Bank (ECB).

Griekenland bereikt akkoord met schuldeisers
Griekenland bereikt akkoord met schuldeisers (Foto: ANP)

Amsterdam houdt Imtech scherp in de gaten

Het is nog te vroeg om de gevolgen te voorspellen voor de Noord-Zuid-metrolijn in Amsterdam door de problemen bij Imtech. Dat meldt een woordvoerder van het bouwproject op de website. "Als opdrachtgever houden we de ontwikkelingen uiteraard scherp in de gaten", legt hij uit.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de situatie bij Imtech betekent voor de Noord-Zuidlijn. "Imtech is een van de twee partijen met wie we een contract hebben voor het afbouwen van de Noord-Zuidlijn en het bedrijf houdt zich bezig met de stations- en tunnelinstallaties. Daarbij kun je denken aan stroomvoorziening, kabels, luchtkanalen en leidingen."

De berichten over de situatie bij de technisch dienstverlener komen voor het projectbureau niet uit de lucht vallen. "We maken analyses om, indien nodig, maatregelen te kunnen nemen die eventuele schade tot een minimum beperken. Voor concrete antwoorden op vragen wat de gevolgen voor de Noord-Zuidlijn exact zijn is het dus nu nog te vroeg." De zegsman benadrukt dat "niemand zit te wachten op problemen bij een aannemer of onderaannemer". "Ook wij niet."

2017

Het is niet de eerste keer dat de metrolijn te maken heeft met problemen bij een van de bedrijven die het werk uitvoeren. In juni ging gevelbouwer Oskomera uit Deurne failliet, een van de onderaannemers van hoofdaannemer VIA Noord-Zuidlijn. Dit bedrijf hield zich bezig met het metaalconstructiewerk en de montage van glas.

Het is de bedoeling dat de metrolijn in 2017 Amsterdam-Noord met de Zuidas verbindt.

Amsterdam houdt Imtech scherp in de gaten
Amsterdam houdt Imtech scherp in de gaten (Foto: ANP)

Turkse luchtaanvallen op Koerdische doelen

Turkije heeft een reeks luchtaanvallen tegen Koerdische militanten uitgevoerd. De aanvallen op maandag en dinsdag hebben zeventien doelen in de zuidoostelijke provincie Hakkari geraakt. Dat heeft het Turkse leger meegedeeld.

Maandag vielen in het zuidoosten van Turkije meerdere doden bij aanvallen op veiligheidstroepen door Koerdische militanten. Een bermbom ging af en een helikopter van het Turkse leger werd beschoten.

Turkse luchtaanvallen op Koerdische doelen
Turkse luchtaanvallen op Koerdische doelen (Foto: ANP)

'Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon'

Criminelen gebruiken foto's van onder andere Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, om op sites als Facebook vrouwen te versieren. Als dat lukt, dan weten ze de smoorverliefde vrouwen veel geld af te troggelen. Daarvoor waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Foto's van Kroon worden onder meer gebruikt door iemand die zich op Facebook uitgeeft voor Howard Nadler en zegt uit San Antonio in Texas te komen. "Maar ook onder andere namen worden zijn foto's misbruikt", aldus de helpdesk.

De Fraudehelpdesk raadt mensen aan om nooit geld over te maken naar mensen die ze nog nooit ontmoet hebben. "Wees alert op zielige verhalen. Bedenk waarom u degene moet zijn die financiële ondersteuning moet geven", waarschuwt de dienst.

Kroon kreeg in 2009 de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding voor dapperheid die Nederland kent. De Bosschenaar diende in 2006 als pelotonscommandant in Afghanistan. Hij wist toen meerdere zware en lange gevechten te winnen zonder manschappen te verliezen. Ook leidde hij zijn eenheid al vechtend uit een hinderlaag.

'Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon'
'Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon' (Foto: ANP)

Fox geeft de Fantastic Four nog niet op

Fantastic Four mag dan een grote flop zijn geworden (hoewel de film in de VS op nummer twee opende en in Nederland op nummer drie in de box office chart), maar filmstudio 20th Century Fox heeft het viertal nog niet opgegeven.

"Hoewel we teleurgesteld zijn, blijven we toegewijd aan deze personages en we hebben een hoop om naar vooruit te kijken in ons Marvel-universum," meldde de topman voor binnenlandse distributie, Chris Aronson, aan de Hollywood Reporter. "We houden van deze personages en zullen een manier vinden om ze te gebruiken," voegde hij er aan toe in een gesprek met de New York Times.

De film bracht wereldwijd nog geen derde van het productiebudget op en verloor het in de bioscopen van Mission: Impossible - Rogue Nation (en in Nederland ook van Minions). Een vervolgfilm was al gepland voor juli 2017, maar het is onzeker of deze gereserveerde datum nog wel door een nieuwe Fantastic Four-film ingevuld gaat worden. Er gingen dit weekend geruchten op dat Fox er liever een vervolg op Deadpool zou plaatsen, maar dit is, anderhalf jaar na de eerste film (die in februari verschijnt), wel erg kort dag.

Fantastic Four Reed dimensie

Warhammer 40K: Inquisitor - Martyr

De Warhammer-franchise van Games Workshop bestaat al sinds de jaren 80 en heeft vele verschijningsvormen gehad. Bordspellen, (strip)boeken, kaartspellen en uiteraard videogames. De games zijn er in vele soorten en maten, maar gek genoeg was er nog nooit een actie-RPG gemaakt. Neocore Games, bekend van de Van Helsing-reeks, is deze leemte aan het opvullen met Warhammer 40K Inquisitor: Martyr.

'Zimbabwanen hadden Cecil moeten beschermen'

President van Zimbabwe Robert Mugabe legt de schuld van de veelbesproken dood van de leeuw Cecil bij zijn eigen bevolking. Burgers hadden het roofdier als een van de 'natuurlijke rijkdommen van het land' moeten beschermen, maar zijn daar niet in geslaagd, zei het staatshoofd maandag in de hoofdstad Harare. Hij reageerde daarmee voor het eerst op de kwestie.

,,Er zijn vandalen die van heinde en verre komen. Sommigen zijn wellicht gewone bezoekers, maar anderen willen vernielen en illegaal onze rijkdommen verwerven." Volgens Mugabe was Cecil er om de Zimbabwanen te beschermen, maar waren zij er omgekeerd om de leeuw te beschermen. ,,We hebben levende wezens gekregen. Ook Cecil de leeuw is van jullie. Deze dieren moeten niet worden doodgeschoten met een geweer of een pijl."

Cecil genoot bescherming in het nationale park, maar werd desondanks gedood. De illegale jacht, waarbij de Amerikaanse tandarts Walter Palmer het dier met pijl en boog verwondde en het dier later werd doodgeschoten, zorgde wereldwijd voor woedende reacties.

'Zimbabwanen hadden Cecil moeten beschermen'
'Zimbabwanen hadden Cecil moeten beschermen' (Foto: ANP)

Leonardo DiCaprio is 'viezerik' en 'racist'

De Franse bladenmaker Frederic Truskolaski is nog niet klaar met Leonardo DiCaprio. Hij noemt de acteur, die zijn blad Oops in juni succesvol aanklaagde, een 'viezerik' en een 'racist'.

Leo sleepte het blad in juni voor de rechter, nadat Oops in mei op de cover had geschreven dat Rihanna zwanger van hem was. Truskolaski gaf toen toe dat de redactie dit 'niet zeker' had geweten. Eind juli kreeg Leonardo een schadevergoeding van 8000 euro toegewezen. "We hadden deze beslissing absoluut verwacht", vertelt Truskolaski nu aan Gossip Cop.

De bladenmaker zegt verder dat de 40-jarige acteur, die vooral relaties met jongere modellen heeft, een 'viezerik' is. Ook zegt hij te vermoeden dat Leo enkel uit racistische overwegingen naar de rechter stapte. "Hij gaat bijna systematisch uit met Arische types, ze hebben altijd blond haar. Hij kon het niet uitstaan dat ons blad schreef dat hij een baby zou krijgen met een zwart meisje."

Leonardo heeft niet op de opmerkingen gereageerd.

Franse bladenmaker: Leo is viezerik en racist
Leo is 'viezerik' en 'racist' (Foto: BuzzE)

rush.yyz

Associaties zijn maf. Google heeft zojuist een paraplubedrijf opgericht met het internetadres abc.xyz. En als ik aan xyz denk, dan denk ik onwillekeurig aan yyz. De luchthavencode van Toronto. De thuisbasis van de band Rush.

Deze ouwe lullen schoppen volgens mij nog steeds kont. Dus hieronder het instrumentale meesterwerkje YYZ. Waarom? Nou zomaar, vanwege die nutteloze associatie dus. 


Oh ja.. Het intro is de morsecode van de letters yyz..

Dodelijk verleden 49

Langzaam opende ik mijn ogen. Ik lag in een bed dat ik niet kende. Karl zat naast mijn bed.
‘Waar ben ik? Zijn we van het schip af?’ vroeg ik. Karls gezicht had een voor mij vreemde uitdrukking. Iets van geluk. Waarom leek hij zo emotioneel?
‘Je bent vrij, wij zijn vrij’, zij hij rustig.
‘Vrij? Hoezo vrij?’ stamelde ik.
‘Het schip van Carlos en Greta is gezonken. We zijn op een politievaartuig,’
‘Zijn ze gevonden?’ vroeg ik.

Nieuw-Zeelanders mogen nieuwe vlag kiezen

Nieuw-Zeeland krijgt mogelijk een nieuwe vlag. De inwoners gaan bepalen of dat doorgaat en welke vlag dat wordt. De overheid heeft maandag een lijst met veertig mogelijke ontwerpen gepresenteerd. Een panel kiest half september de vier beste ontwerpen en in 2016 mag de bevolking zich in een referendum uitspreken.

Creatieve Nieuw-Zeelanders zijn massaal aan de slag gegaan om een nieuwe vlag te ontwerpen. Er kwamen 10.292 inzendingen binnen. Daar zaten de raarste creaties tussen (filmpje). Een 12-koppig panel heeft alle inzendingen bekeken en een officiële longlist samengesteld met veertig ontwerpen.

De huidige vlag van Nieuw-Zeeland is officieel in gebruik sinds 1902. Op de blauwe vlag is linksboven is de Britse Union Jack te zien; die symboliseert het Nieuw-Zeelands lidmaatschap van de Britse gemenebest. Rechts op de vlag staan de sterren van het sterrenbeeld Zuiderkruis uitgebeeld. Naast de officiële vlag wappert ook regelmatig een vlag van de Maori's, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

Australië
De vlag van Australië is bijna identiek aan die van Nieuw-Zeeland. Dat is een voorname redenen waarom de Nieuw-Zeelanders een andere vlag willen; eentje waarmee het land zich meer onderscheidt. De discussie over een nieuwe vlag speelt al decennia, maar wordt nu echt concreet. Overigens klinkt de roep om een nieuwe vlag ook in Australië.

In de longlist van Nieuw-Zeeland komen een paar elementen regelmatig terug, zoals een golf en het Zuiderkruis. Populair is vooral de zilveren boomvaren. Die plant is het nationale symbool van Nieuw-Zeeland. Onder meer het leger en het nationale rugbyteam dragen de varen op hun kleding.

Referenda
Medio september bepaalt het panel welke vier ontwerpen op de shortlist komen. Nieuw-Zeelanders mogen zich eind 2015 in een eerste referendum uitspreken over de vlag van hun voorkeur. Komend voorjaar komt er een tweede referendum. In dit bindende referendum neemt de winnende vlag het op tegen de huidige vlag.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.