Southampton legt Clasie vast

Jordy Clasie gaat de komende vijf seizoenen voor Southampton voetballen. De ploeg van Ronald Koeman betaalt 12,8 miljoen euro voor de kleine middenvelder die overkomt van Feyenoord. Donderdag zal hij voor het eerst meetrainen bij zijn nieuwe werkgever die binnenkort oefenduels tegen FC Groningen en Feyenoord op de rol heeft staan.

De 24-jarige Clasie is blij dat zijn transfer naar Southampton rond is gekomen. "Ik had me al door Pellè laten informeren en merk dat dit een warme club is. Ik heb een erg goed gevoel bij deze club."

Feyenoords technisch directeur Martin van Geel feliciteerde zijn oud-aanvoerder met de overstap naar de Premier League. "Jordy heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord. Hij was de afgelopen vier seizoenen onafgebroken basisspeler, terwijl hij als aanvoerder een echt visiekaartje was van de club. Na vorig seizoen gaf hij zelf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Voor hem is het fantastisch dat hij zijn loopbaan vervolgt in een grote competitie als de Premier League."

"We verliezen met Jordy een uitstekende speler, maar dit is een prima deal waar alle betrokken partijen zich goed in kunnen vinden. En in een eerder stadium hebben wij al ingespeeld op een eventueel vertrek van Jordy, door Marko Vejinovic aan te trekken."