Vejinovic per direct naar Feyenoord

Marko Vejinovic mag zich vanaf dit seizoen officieel Feyenoorder noemen. Zojuist maakte de Rotterdamse club via Twitter bekend dat de transfer beklonken is. Vejinovic is afkomstig van Vitesse, waar hij nog een doorlopend contract tot medio 2017 had.

Feyenoord gaf in een eerder stadium al aan Vejinovic niet als vervanger van Jordy Clasie te zien. Een middenveld met beide spelers behoort namelijk ook nog tot de mogelijkheden.

Technisch manager Martin van Geel is logischerwijs blij met de komst van Vejinovic. "Marko is een technisch zeer begaafde speler, die al jarenlang op het hoogste niveau in de Eredivisie speelt en al meer dan 160 competitiewedstrijden achter zijn naam heeft. Hij was afgelopen seizoen een van de meest scorende middenvelders in de Eredivisie, met dank aan zijn fantastische traptechniek. Marko is bovendien nog maar 25 jaar, dus we hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen."

Vitesse wilde in elk geval haast maken met de transfer, zodat deze nog in het huidige boekjaar bijgeschreven kon worden. Dit heeft te maken met de strenge Financial Fair Play, waardoor de zaak voor 1 juli afgerond moest zijn.