'Méér weten over Mohammed is morele plicht'

Journalist, Columnist en Schrijver Marcel Hulspas stelt dat het ieders 'morele plicht is om zich te verdiepen in de Islam', en dan met name in de profeet Mohammed. Dit stelt hij in een column op The Post Online, waarin hij probeert zijn jongste boek te slijten. "Als we uitbarstingen van massaal geweld tegen moslims willen voorkomen, moet er iets veranderen. Dan zullen we met moslims in gesprek moeten gaan. En dat vereist kennis nemen van de islam."

Volgens Hulspas dienen wij zijn boek 'Mohammed en het Ontstaan van de Islam' te kopen, niet omdat hij om geld verlegen zit, maar omdat wij niets weten over Mohammed en het ontstaan van de Islam.

Mohammed was, volgens Hulspas, een fascinerend man die leefde in een ongelofelijk interessante tijd. Daarnaast is het boek - volgens de schrijver - ontzettend goed geschreven. Bij bol.com als ebook of als paperback te bestellen als je alles over Mohammed wilt weten. Oók als je moslim bent trouwens, "omdat het voor moslims tijd wordt voor een realistische kijk op Mohammed", aldus de schrijver.