Weekend bol van de festivals

Pop, rock, dance of klassiek, van welke soort muziek je ook houdt, komend weekend biedt voor elke festivalliefhebber wel wat wils. De agenda puilt de komende dagen uit met muziekfestivals in alle soorten en maten.

De mannen van BLØF nemen vrijdag en zaterdag voor de tiende keer bezit van de Brouwersdam in Zeeland met hun festival Concert at Sea. Op het programma staan, naast de organisatoren zelf, onder anderen Lenny Kravitz, Counting Crows, Racoon, Kensington, Chef'Special, Dotan en Rowwen Hèze. In het Gelderse Beuningen is het van vrijdag tot en met zondag tijd voor de tweede editie van Down the Rabbit Hole, het kleine broertje van Lowlands. Op de line-up prijken namen als Iggy Pop, Damien Rice, Roisin Murphy, Alabama Shakes, Seasick Steve en Blaudzun.

In Tilburg staat dit weekend wereldmuziekfestival Mundial op het programma en liefhebbers van klassieke muziek kunnen drie dagen lang terecht bij CityProms in Leeuwarden. In Haarlem en Amsterdam komen op verschillende locaties tientallen topkoren uit binnen- en buitenland samen voor de Internationale Koorbiënnale.

De botanische tuinen van de Universiteit van Utrecht zijn zaterdag traditiegetrouw de thuishaven van festival De Beschaving, waar onder anderen Kensington, Typhoon, Sue the Night en Mike Boddé optreden. 's Avonds vindt in het Haagse Zuiderpark Night at the Park plaats, gevolgd door Parkpop. De zaterdagavond is voor Duran Duran, De Dijk, UB40 en K's Choice en zondag staan Chef'Special, Orange Skyline en Frans Bauer op de 35e verjaardag van Parkpop.

Zaterdag en zondag nemen technoliefhebbers het recreatiegebied bij Halfweg over voor de vijftiende editie van Awakenings Festival, met achter de decks onder anderen Chris Liebing, Dave Clarke, Jeff Mills, Joris Voorn en Richie Hawtin.

Bij de zuiderburen kunnen pop-, rock- en dancefans zich vier dagen lang onderdompelen in het feestgedruis op Rock Werchter. Het popfestival, dat donderdag begon en tot zondagavond duurt, trekt jaarlijks veel Nederlanders. Op het Werchter-affiche staan namen als The Chemical Brothers, Elbow, Pharrell Williams, The Prodigy en Muse. Ook over de grens en net zo populair onder Hollandse festivalfans: het Deense Roskilde, dat zaterdag begint en duurt tot en met zaterdag 4 juli.