Dodig/Melo verslaan Bryans in finale Parijs

De Kroaat Ivan Dodig en de Braziliaan Marcelo Melo hebben zaterdag op Roland Garros hun eerste grandslamtitel in het dubbelspel gewonnen. Het als derde geplaatste duo zorgde voor een verrassing door de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan in drie sets te verslaan: 6-7 (5), 7-6 (5) en 7-5.

Beide duo's wonnen in de eerste set hun eigen servicegames, waardoor een tiebreak uitkomst moest bieden. De Bryans, die als eerste waren geplaatst, wonnen die met 7-5. In de tweede set braken de Bryans met hun eerste breekpunt naar 3-2, maar Melo en Dodig braken daarna terug tot 4-4. Daarom draaide het wederom uit op een tiebreak, die dit keer met 7-5 naar het Kroatisch-Braziliaanse duo ging.

Ook de derde set leek af te stevenen op een tiebreak, tot Dodig en Melo braken naar 6-5 en daarna de derde set met 7-5 naar zich toe trokken.

Dodig en Melo verloren in 2013 de eindstrijd van Wimbledon van de Bryan-broers en speelden zaterdag hun tweede grandslamfinale. De Bryans lieten na hun derde zege op Roland Garros te pakken en blijven staan op zestien grandslamtitels.