Contador grijpt macht in tijdrit, Kruijswijk vijfde

Alberto Contador heeft met veel machtsvertoon de roze trui heroverd van Fabio Aru. De Spanjaard zette in een tijdrit van Treviso naar Valdobbiadene de derde tijd neer en won daarmee meer dan drie minuten terug op rozetruidrager Fabio Aru. De tijdrit werd gewonnen door de Wit-Rus Vasil Kiryienka. 

Net als in de voorgaande dagen was het weer de rijders niet gunstig gezind. De regen zorgde ervoor dat de tijdrit van 59 kilometer over glooiend terrein nog zwaarder werd. Vasil Kiryienka zette al vroeg in het programma de snelste tijd neer, maar mede door de gewijzigde windomstandigheden kon niemand de tijd van de 33-jarige Sky-renner verbeteren. Luis Leon Sanchez eindigde met twaalf seconden het dichtst bij de uiteindelijke winnaar.

Contador reed met een beresterke tijdrit naar de derde plaats toe. Aru mocht negentien seconden verspelen op de Spanjaard van Tinkoff-Saxo, maar verloor uiteindelijk meer dan drie minuten. De derde plek in het algemeen klassement wordt bezet door de Costa Ricaan Andrey Amador.

Beste Nederlander van de dag was Steven Kruijswijk die knap vijfde werd. Hij is ook de beste Nederlander in het algemeen klassement: Kruijswijk staat 21ste met meer dan elf minuten achterstand op Contador.