Ola John prologeert titel met Benfica, Lens met Dinamo Kiev kampioen in Oekraïne

Ola John is zondag kampioen van Portugal geworden met zijn club Benfica. De Nederlandse aanvaller zat niet bij de selectie, maar zag zijn ploeg met 0-0 gelijkspelen bij Vitória Guimarães. Dat bleek voldoende voor titelprolongatie, omdat concurrent FC Porto niet verder dan 1-1 kwam bij Belenenses.

Het verschil tussen beide ploegen is met nog een wedstrijd te gaan drie punten. Het onderlinge resultaat tussen Benfica en Porto is echter in het voordeel van de club uit Lissabon, waardoor die ploeg kampioen is. Voor Benfica was het de 34e landstitel in de clubhistorie.

Porto leek het kampioenschap van Benfica lang uit te gaan stellen. De ploeg, met Bruno Martins Indi het hele duel in het veld, kwam vlak voor rust op voorsprong via Jackson Martínez. Porto hield dat lang vast, maar vijf minuten voor tijd tekende Tiago Caeiro voor de gelijkmaker.

Dinamo Kiev is zondag voor het eerst in zes jaar landskampioen geworden in Oekraïne. De veertiende landstitel werd binnengehaald door een 1-0-thuiszege op Dnipro Dnipropetrovsk. De Kroatische verdediger Domagoj Vida maakte kort voor tijd de enige treffer. Bij Kiev speelde voormalig PSV'er Jeremain Lens de hele wedstrijd mee.

Twee wedstrijden voor het einde bedraagt de voorsprong op de laatst overgebleven concurrent Shachtar Donetsk zeven punten.