Van Gaal: "Depay is uniek"

Louis van Gaal heeft een eerste reactie gegeven op de transfer van Memphis Depay naar Manchester United. De coach is blij met de aanwinst. Van Gaal sprak in aanloop naar het Premier League-duel met Crystal Palace tegen Engelse media en uiteraard ging de vijftienvoudig Nederlands international. Donderdag maakten PSV en United bekend dat Depay voor dertig miljoen euro de overstap maakt.

"Depay is een echte vleugelspeler die doelpunten maakt en daarvan heb je er niet veel in de wereld. Lionel Messi is zo'n speler, maar dan houdt het wel op", aldus de manager van The Mancunians.

Eigenlijk wilde Van Gaal Depay pas in de zomer binnenhalen. "Ik wil spelers wel op tijd vastleggen, maar dat is niet altijd mogelijk. Eigenlijk wil ik spelers liever vastleggen na het seizoen, omdat het de voorbereiding op de wedstrijden verstoort."

United handelde razendsnel in de transfer van de PSV-aanvaller. Woensdag was er een gesprek tussen Depay en Van Gaal en een dag later was de overgang rond. "Ik moest wel, want anders had hij bij Paris Saint-Germain gespeeld."

"Daarom moest ik als manager heel snel handelen en de transfer binnen een dag afronden", verklaart de voormalig bondscoach van Oranje.