Depay naar Manchester United

Memphis Depay vertrekt naar Manchester United. Zojuist maakte Thijs Slegers, PSV-watcher voor Voetbal International, het nieuws via Twitter bekend. Hij wist ook te melden dat trainer Philip Cocu de spelersgroep vanochtend van het nieuws op de hoogte heeft gebracht. Daarna werd de vleugelaanvaller uitgebreid gefeliciteerd.

Depay stond de laatste weken in de belangstelling van onder meer Paris Saint Germain en Liverpool. Ook Manchester United zat al langer achter de diensten van de aanvaller aan. Na een aantal oriënterende gesprekken bij de drie clubs lijkt de speler nu dus een keuze gemaakt te hebben.

Bij Manchester United wordt Depay weer herenigd met Louis van Gaal. Beide waren vorig jaar zomer ook aan elkaar verbonden tijdens het avontuur van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Brazilië.

Update 12.47 uur:

PSV en Manchester United hebben de transfer van Memphis Depay inmiddels officieel bevestigd. Het transferbedrag ligt rond de 30 miljoen euro, waarbij PSV ook nog een doorverkooppercentage heeft bedongen.