Europa League: Uitslag Napoli - Dnipro Dnipropetrovsk

Napoli heeft zich in de eerste halve finale van de Europa League in de vingers gesneden tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De Italianen lieten veel kansen onbenut om te winnen. Het werd 1-1.

Coach Rafael Benitez, die Dries Mertens op de bank zette, zag hoe Napoli goed aan de wedstrijd begon. Via Lorenzo Insigne (halve volley) en Gonzalo Higuaín kwam de thuisploeg in het eerste kwartier dicht bij een treffer. Higuaín kon net niet goed bij een voorzet van José Callejon komen.

Via opnieuw Insigne werd Napoli halverwege de eerste helft weer gevaarlijk. Dit keer ging de poging van de Italiaan voor het doel van Dnipro langs. De bezoekers kregen daarna toch iets meer grip op de wedstrijd, al stichtten de Oekraïners nauwelijks gevaar voor het Italiaanse doel. Beide teams gingen doelpuntloos de rust in.

Benitez is als coach al 24 Europese thuisduels ongeslagen; zijn laatste nederlaag was in dienst van Liverpool tegen Fiorentina in december 2009 (Champions League). Na de pauze leek het erop dat Dnipro die reeks niet zou doorbreken. Na vijf minuten zette David López de gastheer namelijk op 1-0 met een rake kopbal uit een hoekschop van Insigne.

Napoli, dat in de Europa League dit seizoen al 25 goals maakte, kreeg veel kansen om daarna verder uit te lopen. Onder meer Higuaín en Callejon konden de voorsprong verdubbelen, maar Yevhen Cheberyachko en met name keeper Denys Boyko hielden Dnipro keer op keer in de wedstrijd.

De gasten uit Oekraïne waren ondertussen niet bij machte om in aanvallend opzicht iets te laten zien. Nadat Boyko nog net een fraaie stiftbal van Higuaín over de lat kon tikken, kwam Dnipro vanuit het niets echter op gelijke hoogte. Yevhen Seleznyov stond net in het veld toen hij met zijn eerste balcontact een prima voorzet van Artem Fedetskiy in het doel kreeg: 1-1. Protesten wegens buitenspel mochten voor Napoli niet baten.

In de slotfase moest Napoli daarom op zoek naar een tweede treffer en Benitez bracht meteen na het doelpunt Mertens binnen de lijnen. De Italianen keken uiteindelijk echter toe hoe Dnipro, dat eerder al Ajax uitschakelde, met 1-1 het eindsignaal haalde en met opgeheven hoofd kan uitkijken naar de return.

Het doelpunt van David Lopez. (PRO SHOTS/Insidefoto)