Uitslag MotoGP Grand Prix van Argentinië

Valentino Rossi heeft in Argentinië zijn tweede overwinning in het MotoGP-seizoen gepakt. Op het Autódromo Termas de Río Hondo was Il Dottore de sterkste in een fenomenaal gevecht met Marc Marquez, de regerend wereldkampioen.

Polesitter Marquez liet zich bij de start verrassen door landgenoot Aleix Espargaro, komend vanaf de tweede startplek. Wereldkampioen Marquez had een paar bochten nodig, maar kon zijn belager toch vrij simpel afschudden. Die ging vervolgens het duel aan met Jorge Lorenzo, maar het duurde niet lang voor beide Spanjaarden wat terugvielen. Met name Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso en Andrea Iannone kwamen naar voren, terwijl enkele ronden later ook Rossi zich in de strijd kwam mengen.

Na acht ronden zorgden Yonny Hernandez voor een ongewenst spectaculair beeld. Zijn Pramac Ducati ontvlamde, waardoor hij zijn race noodgedwongen af moest sluiten. Voorin reed Marquez alsmaar verder weg, achter hem leek de strijd om de tweede plek tussen Rossi en Dovizioso te gaan. Crutchlow en Iannone vormden daarachter het tweede duo op de plekken vier en vijf.

In de tweede helft van de race was het niet meer Marquez, maar Rossi die de snelste op de baan was. Met steeds grotere stappen verkleinde hij zijn achterstand op de Spanjaard en met drie ronden te rijden was het grote gat gedicht. De strijd tussen de twee titanen zou kort, maar zeer fel zijn. Na minder dan een ronde was Rossi er voorbij, probeerde Marquez uit alle macht om de leiding terug te pakken, maar ging het mis voor de Spanjaard. Hij toucheerde Rossi, bleef nog even overeind, maar ging vervolgens hard tegen het asfalt.

Il Dottore kende uiteraard geen moeite meer om de race winnend af te sluiten. Dovizioso, die Rossi al lang had moeten laten gaan, kon de tweede plek nog pakken. Ook om de derde positie werd plotseling nog hevig gestreden. Crutchlow leek als enige goed te weten dat de finishstreep slechts enkele meters na de laatste bocht getrokken was en maakte daar handig gebruik van door Iannone nog te passeren.