Meer vermogen voor F1-teams Renault

De coureurs van de Formule 1-teams Red Bull Racing en Toro Rosso krijgen dit weekend in China de beschikking over meer motorvermogen. Renault, leverancier van de krachtbronnen, heeft naar eigen zeggen de problemen met de betrouwbaarheid opgelost, waardoor het potentieel van de motor meer benut mag gaan worden.

Renaults operationeel directeur Remi Taffin legt uit: "De rijeigenschappen van de motor zaten in Maleisië dicht op het normale niveau dat we eind 2014 behaalden. In China moeten we een paar kleine stappen vooruit kunnen maken. We hadden in Maleisië nog wat marge ingebouwd ten behoeve van de betrouwbaarheid. We hebben er echter steeds meer vertrouwen in dat we ons een agressievere aanpak kunnen veroorloven. Op de rechte stukken zouden we dan ook betere resultaten moeten zien dankzij een hogere topsnelheid."

Taffin hoopt dat de Toro Rosso's en Red Bulls dit weekend in China met de Williamsen de strijd aan kunnen gaan. In Maleisië was de als zevende geëindigde Toro Rosso-coureur Max Verstappen de beste Renault-coureur met een achterstand van 25 seconden op de Williams van Felipe Massa. Dit gat moet volgens de Franse fabrikant overbrugbaar zijn.