Vettel lacht dreigement FIA weg

Sebastian Vettel blijft in het komende Formule 1-seizoen gewoon met nieuwe ontwerpen van zijn helm op de proppen komen, ook al heeft de internationale autosportfederatie FIA dat verboden. "Wat een grap", zei de viervoudig wereldkampioen, die erom bekend staat regelmatig het uiterlijk van zijn helm te veranderen. "Volgens mij zijn er heel wat belangrijker dingen waarover de FIA zich moet buigen. Maar het lijkt alsof ze alleen maar hiermee bezig zijn."

De FIA presenteerde onlangs de nieuwe reglementen voor het seizoen 2015, waarin staat dat coureurs in de Formule 1 elke race met dezelfde helm moeten rijden. De toeschouwers kunnen de snelle mannen in hun bolides zo beter herkennen. Vettel had er juist een gewoonte van gemaakt om zijn helm steeds een ander uiterlijk te geven.

"Ik weet niet welke straf er op staat. Maar als het om een geldboete gaat, dan blijf ik mijn ontwerp gewoon steeds veranderen", zei de Ferrari-coureur. Vettel begint het seizoen in ieder geval met een witte helm met daarop de Duitse vlag.