EL: Uitslag Zenit St. Petersburg - PSV

PSV is uitgeschakeld in het toernooi om de Europa League. De Eindhovenaren verloren in Rusland met 3-0 van Zenit St. Petersburg. Vorige week waren de Russen al met 1-0 te sterk in het Philips Stadion.

In Eindhoven speelde Zenit St. Petersburg aanvankelijk met een afwachtende houding, maar daar was in eigen huis niet veel van te zien. De ploeg speelde aanvallend en kreeg via Hulk en Danny al snel kansen. Toch kwam PSV tot dan toe niet in serieuze problemen. Sterker nog, de Eindhovenaren scoorden als eerste via Luuk de Jong.

De goal werd echter afgekeurd, omdat de bal de achterlijn had gepasseerd. Dit gebeurde na de corner van Adam Maher. Na een half uur spelen kwam Zenit St. Petersburg op voorsprong. Rondón stuurde doelman Jeroen Zoet met een slimme voetbeweging het bos in en scoorde.

Na de thee verdubbelden de Russen via Hulk de voorsprong en leek de wedstrijd in het slot te zitten. PSV moest dus drie keer scoren om nog verder te gaan in de Europa League, maar dat gebeurde niet. Een van richting veranderd schot van Wijnaldum bood geen hulp. Tot overmaat van ramp miste De Jong na een uur ook nog eens een strafschop.

In de slotfase tekende Rondón voor zijn tweede goal van de wedstrijd, waardoor PSV definitief was uitgeschakeld.

Zenit St. Petersburg

3 - 0

PSV

 29' Rondón
 48' Hulk
 67' Rondón
   
 
 Gele kaart: Shatov (Zenit St. Petersburg), Brenet, Guardado, Wijnaldum (PSV)
 
Stadion: Petrovsky Stadium, St. Petersburg
Toeschouwers: 17.194
Arbiter: Cakir (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Lodygin
Smolnikov
Garay
Neto
Anyukov
Hulk (Mogilevets/85)
Shatov
Witsel (Tymoschuk/72)
Garcia
Danny (Ryazanchev/81)
Rondón
  Zoet
Brenet (Tamata/69)
Bruma
Isimat-Mirin
Willems
Wijnaldum
Guardado (Hendrix/80)
Maher
Narsingh (Locadia/64)
De Jong
Depay