FOK! Wat een weer....Enkele winterse buien

Goeiemorgen! Met name in de zuidelijke helft vielen er gisteren nog flink wat buien. In Flevoland kwam dichte mist voor, terwijl het op andere plaatsen bewolkt was. Op wéér andere plekken scheen de zon geregeld. Er was gisteren dus van alles wat. Vandaag vallen er ook in andere delen van het land enkele winterse buien.

Vaak zijn het regen- of hagelbuien, maar zeker dieper in het binnenland kunnen er ook sneeuwbuien tussen zitten. De kans op een sneeuwdek is echter maar zeer klein, want tussen de buien door wordt het ongeveer 4 a 5 graden. Onweer is trouwens ook mogelijk. De wind heeft een voorkeur voor het westen en is meest matig van kracht. Langs de kust is nog net een windkracht 5 mogelijk. In de avond en nacht kan het weer glad worden door opvriezing.

Morgen is er ook nog een enkele bui mogelijk, maar vanaf woensdag blijft het vrijwel overal droog bij steeds lagere temperaturen. Toch lijkt een definitieve doorbraak van de winter er ook nu niet echt in te zitten.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 SaDe
D_tje stond bij de bushalte in Terneuzen. Het was overwegend bewolkt, maar...

 SaD3
...de zon prikte er ook af en toe doorheen.