Belgische arts weigert moslims

Stéphane Résimont weigert nog langer om 'gesluierde patiëntes, vergezeld door bebaarde mannen' te helpen. Volgens de Brusselse KNO-arts is het te gevaarlijk geworden.

De beste man heeft deze week twee besluiten genomen, zo schrijft hij op zijn Facebook-pagina. "Bebaard-gesluierd stel op consult: te gevaarlijk, ik weiger ze. Geen racisme, maar een veiligheidskwestie. Ten tweede zal ik Europa verlaten om me elders te vestigen. Het is hier onherstelbaar verrot", aldus de dokter.

Tegenover Belgische media heeft hij zijn besluit bevestigd. Hij zegt hiertoe te zijn gedwongen wegens angst na de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in eigen land. "Als hier een bebaarde man op consult komt, voel ik me niet op mijn gemak", laat hij weten.

"Deze week kreeg ik een 16-jarig meisje met sluier op bezoek, samen met haar bebaarde vader", vervolgt hij. "Ik was bang. Ik voelde afkeer en een echte angst." Volgens de arts, die tevens politicus is, is Belgie in oorlog omdat er in het land 'een groep moslims leeft die geen respect heeft voor onze waarden en het menselijk leven'.