PDC WK: Winstanley en Painter door

Zondagmiddag beleefden Benito van de Pas en Ron Meulenkamp hun debuut op het PDC WK. Van de Pas gaat door, Meulenkamp verloor. Geplaatste spelers Dean Winstanley en Kevin Painter kwamen ook in actie. Zij wonnen hun eersterondepartij. Vanavond komt er nog één Nederlander in actie. Ryan de Vreede neemt het op tegen Dave Chisnall. 

Paul Nicholson (25) 2-3 Benito van de Pas
Benito van de Pas maakt zijn goede debuutjaar bij de PDC compleet door in de eerste ronde van Paul Nicholson te winnen. Het werd 3-2.

Boris Koltsov 4-1 Haruki Muramatsu (voorronde)
Het duel tussen qualifiers uit Rusland en Japan. Muramatsu won de eerste leg, maar Koltsov won uiteindelijk de partij met 4-1. Hij speelt later op de middag tegen Kevin Painter

Mark Webster (31) 3-1 Ron Meulenkamp
Meulenkamp kon bij zijn debuut op het PDC WK niet winnen. Webster won met 3-1.

Dean Winstanley (26) 3-2 Wayne Jones
Winstanley mocht beginnen en gooide direct 136 uit. Jones pakte ook zijn eigen leg, maar Over The Top pakte de eerste set met 3-1. Jones nam echter de leiding door sets twee en drie met 2-3 en 1-3.

Het was uiteindelijk toch de 26e geplaatste Winstanley die de volgende ronde wist te halen sets vier en vijf met 3-2 te winnen. Hij speelt na de kerst tegen Darren Webster.

Kevin Painter (20) 3-1 Boris Koltsov
Painter had geen moeite om Koltsov te verslaan. Het werd 3-1. De Rus speelde alleen de tweede set goed. De setstanden waren 3-0, 0-3, 3-0 en 3-0. The Artist speelt in de tweede ronde tegen Cristo Reyes, die Wes Newton versloeg.

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Kim Huybrechts (18) v Michael Mansell
Jani Haavisto v John Michael (P)
Dave Chisnall (8) v Ryan De Vreede
James Wade (6) v Jamie Lewis
Ian White (15) v Jani Haavisto/John Michael