PDC WK: Hamilton, Taylor en Wright eenvoudig naar tweede ronde

Op dag twee van het wereldkampioenschap darts van de PDC kwamen Andy Hamilton, Peter Wright en Phil Taylor zonder kleerscheuren door de eerste ronde van het WK. Hieronder een samenvatting van de gespeelde wedstrijden van vandaag. 

Andy Hamilton (12) 3-2 Dave Richardson
Andy Hamilton, de rummer-up van 2012, nam het op tegen Dave Richardson. De Canadees plaatste zich via het Noord-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor het WK. Hamilton pakte met 3-0 de eerste set. Er leek niets aan de hand, maar Richardson won sets twee en drie met 3-1.

De stunt bleef echter uit. Hamilton gaf geen leg meer weg en won sets vier en vijf met 3-0 en daarmee de partij. In de volgende ronde wacht Steve Beaton of Kyle Anderson.

Kim Viljanen 1-4 Sascha Stein (voorronde)
Viljanen mocht naar het WK als vervanger voor Karkko Komula, die door de Finse dartbond werd geschorst. Stein plaatse zich als runner-up van het Duitse kwalificatietoernooi. Stein won met 4-1 in legs en speelt later op de avond tegen Stuart Kellett.

Peter Wright (5) 3-0 Gerwyn Price
De verliezend finalist van vorig jaar tegen voormalig rugbyspeler Gerwyn Price. De Welshman wist afgelopen jaar via de q-school een tourkaart te bemachtigen en via de Pro Tour plaatste hij zich voor het eerst het WK. Wright begon de wedstrijd sterk en pakte de eerste set met 104 gemiddeld.

In de tweede set zakte Wright iets weg in zijn niveau en Price stapte gelijk in. Op 1-2 schakelde Snaktebite een tandje bij om alsnog de set met 3-2 te pakken. Het zelfde gold voor de derde set. Price kwam voor, maar kon uiteindelijk niet de set naar zich toe trekken. Wright won de partij met 3-0 en speelt in de tweede ronde tegen Andy Smith of Ronny Huybrechts.


Peter Wright weer met een bijzonder kleurrijk kapsel. (PRO SHOTS/Actionimages)

Phil Taylor (2) 3-0 Jyhan Artut
Phil Taylor kwam zonder dat Artut kon aanleggen voor een dubbel op 2-0 in sets. In de derde set kon Artut nog twee legs van The Power afsnoepen, maar Taylor won de set met 3-2.

Taylor had een gemiddelde van 100.57, Artut kwam niet verder dan 87.47. De zestienvoudig wereldkampioen treft in de tweede ronde Mark Webster of Ron Meulenkamp.

Stuart Kellett (32) 1-3 Sascha Stein
Het duel tussen Kellett en Stein maakt grote kans om de boeken in te gaan als de wedstrijd met de laagste gemiddelden op dit WK. Beide spelers kwamen niet boven de 80 punten gemiddeld uit. De wedstrijd werd gewonnnen door Stein met 3-1. De Duitser treft in de volgende ronde Michael van Gerwen. 

Zaterdag zijn er twee sessies met wedstrijden. Er komen geen Nederlanders in actie. S'avonds zullen Simon Whitlock en Gary Anderson aan de oche staan. 

Programma zaterdag - middagsessie - 14.00 uur

Andy Smith (28) v Ronny Huybrechts
Scott Mackenzie v Daryl Gurney (voorronde)
Justin Pipe (17) v Lawrence Ryder
Robert Thornton (9) v Andrew Gilding
Ronnie Baxter (24) v Scott Mackenzie/Daryl Gurney

Avondsessie - 20.00 uur
Steve Beaton (21) v Kyle Anderson
Mark McGrath v Scott Kirchner (voorronde)
Terry Jenkins (16) v John Weber
Simon Whitlock (7) v Darren Webster
Gary Anderson (4) v Mark McGrath/Scott Kirchner