Hockeyer Van der Horst: Nederland onwaardig

Hockeyer Robert van der Horst baalde flink na het verlies van Nederland in de kwartfinales van de Champions Trophy tegen Pakistan. "We hebben het gewoon niet goed gedaan", stelde Robert van der Horst na de pijnlijke 4-2 nederlaag. Door dit resultaat rest Oranje de strijd om plaats vijf tot en met acht op de Champions Trophy in India.

"Tegen India en Pakistan hebben we niet ons niveau gehaald", oordeelde Van der Horst. "Ik ken de statistieken niet, maar ik had het idee dat wij aan het drukken waren. Maar in de aanvallende cirkel hebben we te weinig gebracht. Het rendement lag te laag. Zij verdedigden als leeuwen, daar hadden we geen antwoord op. We wilden Pakistan kapotspelen, maar dat kregen we niet goed genoeg voor elkaar."

"Behalve deze details over de wedstrijd vind ik het niet Nederland-waardig om in drie dagen van India en Pakistan te verliezen. Met alle respect voor die landen, maar dat mag niet. Dat gegeven vind ik veel belangrijker dan erover te praten hoe dit vandaag nou zo gekomen is."

Door de nederlaag moet Oranje nu in de verliezerspoule spelen. "Dat heb ik nog nooit eerder gedaan", besluit de routinier.