Hiddink haalt Rekik bij Oranje

Bondscoach Guus Hiddink heeft donderdag Karim Rekik opgeroepen voor het Nederlands elftal. De 19-jarige verdediger van PSV sluit aan bij de groep omdat Ron Vlaar zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland naar alle waarschijnlijkheid niet inzetbaar is. Vlaar viel woensdag in de verloren oefeninterland tegen Mexico (2-3) al na 23 minuten uit met een kuitblessure.

De verdediger van Aston Villa wordt donderdag nog eens goed onderzocht, maar naar verwachting kan hij tegen Letland niet meedoen. Hiddink heeft daarom besloten om Rekik, die bij Jong Oranje zit, alvast op te roepen. De PSV'er sluit vrijdagochtend aan; eerst speelt hij met Jong Oranje nog een oefeninterland tegen Duitsland.

Het Nederlands elftal begon donderdag met een kleine groep aan de voorbereiding op het cruciale duel tegen Letland. Robin van Persie behoorde tot de groep reserves die rond 12.30 uur het veld van Quick Boys in Katwijk opstapte. De aanvoerder van Oranje sloeg het duel tegen Mexico over vanwege hamstringklachten.

Op doelman Tim Krul na bleven de basisspelers uit die wedstrijd achter in standplaats Noordwijk, waar ze in de sportzaal een lichte hersteltraining afwerkten. Hiddink heeft aangekondigd zondag tegen Letland te willen beginnen met twee echte spitsen, Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. De bondscoach vertrekt als Oranje de Letten niet weet te verslaan.