F. de Boer: "Kolbeinn is fitter dan ooit"

Frank de Boer houdt vertrouwen in Kolbeinn Sigthórsson. Ook tegen FC Dordrecht begint de IJslandse spits in de basis bij Ajax ondanks de goede vorm van Arek Milik.

De Boer vindt dat Sigthórsson en Milik niet veel voor elkaar onder doen. "Ik denk dat er niet zo veel verschillen zijn tussen Sigthórsson en Milik. Het zijn dezelfde types", zei de coach van Ajax op een persconferentie. "De ene is rechtsbenig en de ander is linksbenig, verder zijn het qua type twee gelijkwaardige spelers."

"Ik kijk hoe Kolbeinn speelt en Arek zich manifesteert. Arek komt er aan. Maar Kolbeinn is fitter dan ooit en strijdbaar. Het is denk ik een kwestie van tijd voordat hij zichzelf gaat belonen", aldus De Boer, die zaterdagavond met Ajax in de Amsterdam ArenA aantreedt tegen FC Dordrecht.

In de defensie keert aanvoerder Niklas Moisander terug. De Fins international werd tegen Go Ahead Eagles vervangen door Stefano Denswil. "Op dit moment vind ik Niklas nog gewoon de beste op zijn positie. Als Niklas blijft, dan zal hij waarschijnlijk spelen ook."

Lerin Duarte ontbreekt in de selectie voor het duel met FC Dordrecht. "De concurrentie voor Duarte is moordend. Lerin zal zich er in moeten vechten. Op dit moment is het niet goed genoeg. Als je bij Ajax speelt, dan weet je dat de concurrentie groot is", vertelt De Boer.

"Lucas Andersen en Thulani Serero zitten vanaf het begin goed in hun vel en krijgen op dit moment de voorkeur. Ik denk wel dat Lerin goed bezig is. Hij is nu pas in vorm aan het komen", besluit de oud-international. Ajax staat na tien speelronden tweede in de Eredivisie. Het gat met koloper PSV is vier punten.