Van der Vaart weer geblesseerd geraakt

Rafael van der Vaart heeft donderdag de training bij Hamburger SV moeten staken. De middenvelder kampt met een pijnlijke kuit. Eind vorige maand liep Van der Vaart al een spierblessure op, waardoor hij afgelopen week beide interlands van het Nederlands elftal moest missen. Dinsdag hervatte hij de training in Hamburg. Donderdag ging het dus opnieuw mis.

Door de kuitblessure is het nog maar de vraag of Van der Vaart komend weekend kan spelen, schrijft het ANP. HSV speelt zondag in de Bundesliga een uitwedstrijd tegen Hannover 96. De ploeg van coach Mirko Slomka pakte in de eerste twee duels maar één punt.

Rafael van der Vaart kende vorig jaar een moeizaam seizoen bij Hamburger SV, dat maar net ontsnapte aan degradatie. Vanwege een kuitblessure moest de 31-jarige middenvelder het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan.

Tussen 2005 en 2008 droeg Van der Vaart ook al het shirt van HSV. Via Real Madrid en Tottenham Hotspur (beiden twee jaar) kwam de 109-voudig international in 2012 weer in Hamburg terecht.