Usain Bolt stopt waarschijnlijk na WK 2017

Sprinter Usain Bolt gaat waarschijnlijk nog door met atletiek tot en met het wereldkampioenschap in 2017. Dat zegt de Jamaicaanse superster tegenover Athletics Weekly, nadat hij zaterdag zijn land op de 4x100 meter naar goud hielp op de Commonwealth Games.

"Ik heb altijd gezegd dat ik na de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 zou stoppen, maar ze blijven maar zeggen dat ik tot 2017 door moet gaan, dus dat ga ik misschien ook maar doen. Waarschijnlijk zal dat WK mijn laatste kampioenschap worden. Ik ben vooral erg blij dat ik in de sport heb kunnen doen wat ik wilde", aldus Bolt.

"Ooit heb ik Michael Johnson gevraagd waarom hij stopte terwijl hij aan de top stond. Hij zei dat er niks meer voor hem was om nog te bereiken, dus als je in je sport alles al hebt bereikt en er zijn geen nieuwe doelen meer, dan kun je net zo goed stoppen. Er komen allemaal van die nieuwe talenten aan die me misschien wel kunnen gaan verslaan, en ik heb een hekel aan verliezen", spreekt de wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter.

Bolt deed in Glasgow voor het eerst mee aan de Commonwealth Games, maar liep alleen mee op de estafette. Daar won hij samen met Jason Livermore, Kemar Bailey-Cole en Nickel Ashmeade het goud. Zijn seizoensstart liet vanwege een blessure op zich wachten. Op 17 augustus zal hij op de Copacabana in Rio zijn volgende wedstrijd lopen: "Ik kan pas echt iets over mijn gezondheid zeggen als ik individueel een wedstrijd gelopen heb, dus na Brazilië kan ik dat zeggen. Wel voel ik me nu in principe goed en heb ik niks te klagen", aldus de zesvoudig olympisch en achtvoudig wereldkampioen.