Vliegtuig Air Algérie met 116 inzittenden spoorloos

Een passagiersvliegtuig met 116 mensen aan boord is donderdag boven Afrika spoorloos verdwenen. De luchtvaartautoriteiten zijn volgens het Algerijnse staatspersbureau het contact met de vlucht van Air Algérie verloren. Volgens Swiftair, de eigenaar van het vliegtuig, zijn 110 passagiers en zes bemanningsleden aan boord.

De McDonnell Douglas MD-83 vloog van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, naar Algiers in Algerije. Een klein uur na vertrek verdween het van de radar. Met de piloten is geen contact meer mogelijk. Swiftair zegt samen te werken met de autoriteiten om te achterhalen wat met het vliegtuig is gebeurd.

Welke route het toestel zou vliegen is niet bekend. Als het vliegtuig in een rechte lijn van Ouagadougou naar Algiers vloog is het door Malinees luchtruim gegaan. Hoewel in dat land gevochten wordt, is het volgens een anonieme hoge Franse functionaris niet waarschijnlijk dat strijders het toestel uit de lucht hebben kunnen schieten. Hun wapens kunnen een vliegtuig op kruishoogte niet bereiken.

Het contact met het toestel is volgens het Algerijnse staatspersbureau APS om 03.55 uur verloren. Dat betekent dat het nieuws pas uren later naar buiten is gebracht. In eerdere berichten werd gesproken van een Boeing en later een Airbus. Volgens Swiftair gaat het om een McDonnell Douglas MD-83.

Submitter:  Bron: Novum