De Vrij tevreden over eigen groei op WK

Stefan de Vrij kan terugkijken op een ijzersterk WK met Oranje. De verdediger vindt zichzelf een stuk betere speler geworden. Voorafgaand aan het WK was er twijfel of de defensie van Oranje zich kon meten met de wereldtop. Maar de achterste linie van Oranje was nauwelijks te passeren op deze eindronde. De ploeg kreeg slechts vier doelpunten tegen, waarvan twee dubieuze strafschoppen.

"Ik ben heel blij. Zeker de manier waarop we gespeeld hebben, daar mogen we echt trots op zijn", zegt verdediger Stefan de Vrij na afloop van het duel met Brazilië. "Als je ziet wat voor individuele kwaliteit ze hebben, dan kunnen we tevreden over ons spel zijn."

"Het is lekker dat je snel voor komt. De tweede kwam er snel achteraan, dus dan voetbal je wat makkelijker", vervolgt hij tegen NOS. Over zijn eigen spel was De Vrij eveneens tevreden. De Feyenoorder maakte een goede indruk, zoals bijna het gehele WK.

"Ik heb altijd wel veel zelfvertrouwen gehad. Ik merk wel dat ik in het toernooi gegroeid ben. Elke wedstrijd ging het beter. Maar we hebben als team heel goed gespeeld. Ook de Braziliaanse fans hebben respect voor ons als je ziet hoeveel mensen waren blijven zitten."