Scolari eist eerherstel tegen Oranje

Brazilië hoopt zaterdag ten koste van het Nederlands elftal brons te pakken op het WK. Het gastland heeft iets goed te maken. Terwijl Nederland woensdag dichtbij de finale was, werden de Brazilianen een dag eerder voor schut gezet door Duitsland: 1-7. "We willen een beetje eerherstel", zei Scolari volgens het ANP in de aanloop naar de troostfinale in Brasilia.

Scolari sprak na de blamage tegen Die Nationalelf van 'de ergste dag uit mijn leven'. Ook omdat hij als bondscoach verantwoordelijk is voor de prestaties. "Ik maak immers de opstelling", aldus de ervaren trainer.

De coach die Brazilië in 2002 nog naar de wereldtitel leidde, denkt echter niet aan opstappen. "Want we hebben we wel de laatste vier bereikt. Het ging goed, alleen die ene wedstrijd." Sinds november 2012, toen Scolari werd aangesteld, verloor Brazilië maar drie van de 28 interlands.

Eerder kreeg de trainer al bijval van bondsvoorzitter Marco Polo Del Nero: "Het tactische plan klopte niet. Dat heeft iedereen kunnen zien. Maar iedereen maakt fouten."