Beckenbauer weigert WK-finale te bezoeken

Franz Beckenbauer is zondag niet aanwezig bij de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië. De voetballegende heeft andere plannen. Der Kaiser werd onlangs door de FIFA geschorst, omdat hij onvoldoende zou hebben meegewerkt aan een onderzoek naar corruptie rondom de toewijzing van de komende twee WK's. De schorsing werd alsnog opgeheven, nadat Beckenbauer een vragenlijst had ingevuld.

Voor de Duitser was de kous daarmee nog niet af. "Natuurlijk is de match in Maracanã iets uitzonderlijks. Maar ik heb me heel erg geërgerd aan de onrechtvaardigheid die mij onlangs is overkomen. Daarom heb ik beslist niet naar Rio te gaan", zegt hij op de officiële website van de Duitse bond.

Na de geweldige halve finale tegen Brazilië deed bondsvoorzitter Wolfgang Niersbach nog een poging om Beckenbauer over te halen. "Maar ik heb hem geantwoord dat ik andere plannen heb. Sommige mensen kan en wil ik immers niet zien."

Beckenbauer (68) werd in 1974 wereldkampioen met West-Duitsland, door in de finale het Nederlands elftal te verslaan. Zondag volgt hij de finale in familiekring. "Ik zal helemaal uitgedost zijn met hoed, vlag, sjaal en alles erop en eraan."