Haar: "Sergio Romero is geen kneus"

Sergio Romero staat woensdagavond op doel bij Argentinië tegen Nederland. De oud-doelman van AZ is volgens Martin Haar niet zo zwak als critici beweren.

Haar was jarenlang assistent-trainer bij AZ en maakte in Alkmaar ook Romero mee. De keeper van Argentinië stond tussen 2007 en 2011 onder contract bij AZ. Romero verhuisde daarna naar Sampdoria. De Italiaanse club besloot de 27-jarige sluitpost in het afgelopen seizoen te verhuren aan AS Monaco.

Bij de Monegasken zat Romero nagenoeg het hele seizoen op de bank. De Argentijn kwam drie keer in actie in de Ligue 1. Bondscoach Alejandro Sabella toonde echter vertrouwen in Romero, die in de groepsfase drie tegengoals incasseerde, maar in de knockoutfase tegen Zwitserland en België zijn doel schoon hield.

De kritiek op Romero vindt Haar overdreven. "Een jongen die met de olympische ploeg en nationale jeugdploeg goud wint en twee WK's speelt, is geen joker", zei de Zwollenaar, die vanaf 2001 assistent-trainer was bij AZ. "Sergio wordt nu weggezet als een kneus, maar dat is gewoon niet waar. Hij is een topkeeper."

"Hij is echt heel moeilijk te passeren. Sergio kennende wordt de wedstrijd tegen Nederland voor hem een heel aparte ervaring. Hij kan heel emotioneel worden. Wat meer respect voor Sergio is zeker op zijn plaats", besluit Haar. Romero werd in 2009 met AZ kampioen van Nederland, onder leiding van Louis van Gaal.