Klose: "Kon er geen salto uitgooien"

Miroslav Klose maakte dinsdag zijn zestiende doelpunt op een WK-eindronde. Zijn welbekende salto bleef echter achterwege. "Ik had bij mijn doelpunt een flinke tik gekregen en ik moest mijn zestiende WK-treffer derhalve wat rustiger vieren", sprak Klose na afloop.

"Ik kon er dus geen vreugdesprong uitgooien." Na zijn goal tegen Ghana (2-2) maakte de Duitser nog wel een salto, al verliep die niet heel soepel.

Klose is nu topscorer aller tijden op een WK. Met zijn zestiende goal verbrak hij uitgerekend tegen Brazilië het record van Ronaldo. Klose was al topscorer aller tijden voor Duitsland; de teller staat nu op 71 goals in 134 interlands.

Duitsland zette dinsdag Brazilië voor schut door bij rust al een 0-5 voorsprong te hebben bereikt. Daardoor kon Klose na bijna een uur spelen al worden gewisseld, met het oog op de finale. De 36-jarige aanvaller was daar echter niet zo blij mee.

"Ik ben een spits en een spits wil altijd en overal scoren. Ik hoop dat ik nog lang de WK-lijst als topscorer mag aanvoeren." Landgenoot Thomas Müller is de eerste die Klose kan inhalen. De pas 24-jarige spits maakte dinsdag alweer zijn tiende WK-doelpunt.