Messi: "Oranje verdient het om hier te staan"

Lionel Messi spreekt in een interview mooie woorden over de prestaties van het Nederlands elftal, dat vanavond tegenover Argentinië staat. "Nederland staat voor de tweede keer op rij in de halve finale van een WK. Ze verdienen het om hier te staan", zegt Messi in Times of India. "Oranje zal hongerig zijn om weer de finale te halen. We moeten geconcentreerd zijn als we geen tegengoals willen krijgen."

Volgens Messi moet Argentinië een goede balans zien te vinden tussen aanvallen en verdedigen. "Dat hebben we in de eerdere wedstrijden dit toernooi wel gedaan. Ik hoop dat we onszelf en de fans blij kunnen maken."

Terwijl Oranje in Zuid-Afrika nog de eindstrijd haalde, staat Argentinië nu pas voor het eerst sinds 24 jaar weer in de halve finale. Messi: "Dat zegt genoeg. We zijn nog niet tevreden, omdat we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken en omdat we altijd streven naar een beter resultaat."

"Voetbal is een teamsport", antwoordt de 27-jarige topschutter op de vraag of Argentinië zonder hem een zwakke ploeg is. "Nee, absoluut niet. Oké, ik heb een paar belangrijke goals gemaakt. Maar er zijn nog tien spelers die geholpen hebben om de halve finale te halen."