Hiddink blij met 'geschenk' Oranje

Guus Hiddink neemt na het WK met veel plezier het stokje over van Louis van Gaal. De toekomstige bondscoach is zeer enthousiast over zijn voorganger.

Nederland kan zich woensdagavond ten koste van Argentinië plaatsen voor de WK-finale. Ongeacht het resultaat is Hiddink zeer positief over Oranje. "Hoe deze technische staf Oranje aflevert na het WK, dat voelt als een geschenk", zegt de Achterhoeker in het Algemeen Dagblad.

Hiddink wordt na het WK tot en met het EK van 2016 de volgende bondscoach. Sterspelers als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie hadden zich al bewezen. "Maar de sprong die een jongen als Ron Vlaar maakt is formidabel."

"En dat geldt misschien nog meer voor Stefan de Vrij, Jasper Cillessen, Bruno Martins Indi. Daar doe ik straks als bondscoach heel veel voordeel mee", weet Hiddink.

Oranje speelt na de mondiale eindronde in Brazilië zijn eerste wedstrijd op 4 september tegen Italië (uit). Dit vriendschappelijke duel geldt als opwarmer voor de eerste EK-kwalificiatiewedstrijd. Die is op 9 september in en tegen Tsjechië. De andere tegenstanders in de kwalificatiereeks zijn IJsland, Kazachstan, Letland en Turkije.

Guus Hiddink (67) was eerder tussen 1994 en 1998 al bondscoach van Nederland. Onder zijn leiding werd in 1998 de halve finale gehaald op het WK in Frankrijk.